Resguide till Turkiets Svartahavskust

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Sommaren kan bli mycket varm vid Svartahavskusten, men klimatet är lite behagligare än i söder. Detta gör det lämpligt att besöka området på sommaren. Våren är en skön tidspunkt, om man vill uppleva landskapet klä på sig sina vackraste färger.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är hon 13.00 vid Svartahavskusten.

Kultur och underhållning

Det finns många spännande städer längs Svartahavskusten, som bjuder på vackra moskéer och kyrkor. Söker man livligt nattliv, då är Akcakoca, Inkum och Guzelyali bra ställen. I Istanbul kan man uppleva kultur av envar sort. Här är teater- och musikerbjudandena oändliga. Vill man gärna prova river-rafting, finns det också möjlighet för det flera ställen längs kusten.

Övernattning / Hotell

Top
Det är lätt att hitta hoteller i alla prisklasser längs Svartahavskusten. Dessutom är området idealiskt för campare. Det finns ganska bra campingplatser, och man får på samma tid sköna stränder och vackra vandrarmöjligheter. Beställ hotell i Turkiets Svartahavskust här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inte svårt att hitta en taxi i städerna vid Svartahavskusten. De är billiga, men kör inte alltid efter taxametret

Övrig transport

Det finns bra bussförbindelser mellan städerna vid Svartahavskusten, och bussarna är billiga, men också ofta obekväma. Man kan också åka med en dolmus, som är en kollektiv taxi, som kör bestämda rutter.

Särskilda förhållanden

Top
Svartahavskusten är det mest regnfyllda området i Turkiet. Lägg därför märke till de många ställen, där det odlas bland annat te, tobak och hasselnötter.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.