Resguide till Turkiets sydkust

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 4 124:- -
Charter (flyg+hotell) Från 1 256:- Från 2 149:- Från 3 595:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det kan bli brinnande varmt på sommaren vid den västliga Medelhavskusten. Månaderna juni, juli och augusti är nästan outhärdligt varma. Vår och höst är däremot bra tidspunkter för ett besök i området. Här är klimatet milt och bra både till strandutflykter och kulturella exkursioner.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är hon 13.00 vid Medelhavskusten.

Kultur och underhållning

Det händer massor med saker speciellt i staden Antalya. Här finns många diskotek och barer att besöka. Också staden Patara är en utpräglad feststad, där det dansas hela natten. Föredrar man i stället lite mindre vild underhållning, kan man besöka några av de lugnare strandstäderna längs kusten, som gömmer olika historiska sevärdheter.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många stora hotellkedjor i området. Men man kan hitta hoteller i alla prisklasser. Det finns också campingplatser. Faciliteterna är dock inte de bästa. Försök också privat inkvartering i de mindre städerna. Beställ hotell i Turkiets sydkust här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att hitta en taxi i städerna vid den västliga Medelhavskusten, och det är billigt. Prova också en dolmus, som det finns många av i området. En dolmus är en kollektiv taxi, som kör bestämda rutter.

Övrig transport

Det kör bussar till var en liten stad vid den västliga Medelhavskusten. De lokala bussarna är ofta lite obekväma, men billiga.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.