Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Tyrolen

Fakta

Top
Lokalt namn
Tirol
Invånare
631.410

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Tyrolen kan besökas året om. Sommarmånaderna har vackert väder och massor vackra naturupplevelser att erbjuda, medan vintermånaderna lockar med händelserika skidsemestrar i det bergiga landskapet.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Tyrolen.

Kultur och underhållning

I Tyrolen finns det som i alla andra regioner i Österrike, ett hav av musikarrangemang året om. Samtidigt håller tyrolarna hårt i sina traditioner, så man kan uppleva traditionella folkfester runt omkring i städerna. I juli avhålls bland annat International Danse Sommer i Innsbruck.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna finns det hotell i alla prisklasser, både dyra lyxhotell, hotell i mellanklassen och små, billiga hotell. I området finns det även många campingplatser, som ofta ligger i en helt fantastisk natur. Om man gärna vill komma lite närmare inpå lokalbefolkningen, finns det utmärkta möjligheter att göra det om man övernattar på en Gasthof i en av Tyrolens små byar eller på en farm utanför städerna. Beställ hotell i Tyrolen här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i de flesta städer i Tyrolen. De flesta ställen kör de med taxameter, men på enstaka ställen finns det fasta priser för bestämda sträckor.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.