Resguide till Valetta

- Välj område -
- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 995:- Från 3 555:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Valletta
Invånare
7146 (1997)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Valletta

Bästa restid

Top
Valletta kan besökas året om, men vill man slippa regn bör man resa mellan mars och oktober.

Kultur och underhållning

Top
I Maltas huvudstad finns det många möjligheter att uppleva kultur och underhållning på nära håll. De många museerna, kyrkorna och parkerna väntar på att besökas av äventyrssugna turister. Tycker man om att shoppa, är det en bra ide att besöka en av Vallettas dagliga marknader på Merchants Street. Maltas största marknad, Valletta-marknaden, har öppet söndag.

Övernattning / Hotell

Top
Valletta har en stor mängd hotell och gästhus av olika standard. Maltas turistinformation har en hotellguide på nätet, där man kan söka på precis det hotell och den standard man vill ha. Beställ hotell i Valetta här

Lokal transport

Top

Taxi

Precis som på resten av Malta kan man i Valletta hyra en vit taxi med röd nummerplåt. Kom ihåg att avtala ett pris innan turen börjar om inte chauffören slår på taxametern.

Övrig transport

Valletta kan sägas vara en trafikknutpunkt. De flesta busslinier har slutstation vid stadsporten, vilket betyder att man faktiskt kan komma runt på hela Malta från Valletta. Det finns också färjor från Valletta till både Sliema och Gozo. Dessutom är det möjligt att hyra en av de gondolliknande båtarna i Vallettas hamnområde.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.