Resguide till Västra Australien

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Western Australia.
Invånare
1.765.700

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Western Australia kan med stort nöje besökas hela året runt. Den nordliga delen av staten blir dock ibland outhärdligt varm på sommaren, speciellt december till februari. Samtidigt kan vädret vara mycket fuktigt och med stora regnskurar i denna delen av landet. Den södra delen har varmt och fint strandväder på sommaren. På vintern är det klara och soliga dagear norrut, medans det är lite kyligare i den södra delen av staten.

Reselitteratur

Lonely Planet Western Australia Fodors Australia 2000

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 18.00 i Western Australia. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 19.00 i Western Australia.

Kultur och underhållning

I Staden Perth finns det rik möjlighet för att besöka museer och liknande, men i hela staten avhålls det året runt åtskilliga festivaler, konstshower, blomutställningar och så vidare.

Övernattning / Hotell

Top
I Western Australia ska resande vara uppmärksamma på att det kan vara långt mellan övernattnings-möjligheterna, på grund av dom stora distanserna mellan städerna. Men i städerna, stora eller små, finns det bra möjligheter för att hitta just den övernattningsformen, som man önskar. Det finns många riktigt bra hostels/vandrarhem i hela staten. Samtidig hittar man allt ifrån ganska billiga motell till femstjärniga hotell. Dessutom finns det i dom flesta städerna ochså möjlighet att hitta campingplatser. Beställ hotell i Västra Australien här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxis i stort sett alla städer i Western Australia. Det är både möjligt att fånga en taxi på gatan eller att ringa efter en. Ringer man efter en, ska man dock vara förberedd på att betala ett mindre belopp för det

Övrig transport

I Western Australia finns det ett otroligt välutbyggt transportsystem i form av bussar. Man kan köpa ett busspass och därefter själv bestämma, när man vill gå av och på.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.