Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Västra Kanada

Fakta

Top
Invånare
6.800.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Sommarmånaderna är den bästa tiden att besöka det västra Canada, och om man vill åka skidor kan man göra det på glaciärerna året runt i det välrenomerade skidområdet Whistler.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 03.00 i British Colombia. När klockan är 12.00 i Sverige, är den 03.00 i Alberta.

Kultur och underhållning

Bland British Colombias Kulturella upplevelser kan nämnas tjogvis av museer, bland annat om indiankultur, och Vancouver Aquarium bjuder varje dag på uppvisningar med späckhuggare och akvarier med fisk från hela världen. Vancouvers nattliv är lika färgsprakande det. Två gånger om året är det stor teaterfestival i staden. I Calgary bjuds det under juli månad på stor Rodeo med prärievagnsrace och indianuppträdanden. Både Edmonton och Calgary konkurrerar om antalet festivaler, vilket definitivt kommer turisterna till godo.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns något för varje smak och bak bland Vancouvers 18.000 hotellrum. Det finns också ett par campingplatser kring staden. I Calgary och Edmonton finns det också stora valmöjlighter, men man bör beställa i förväg om man reser till Calgary i juli - då det är Rodeo. Beställ hotell i Västra Kanada här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns gott om taxier i alla större städer i British Colombia och Alberta.

Övrig transport

Det går tåg och bussar mellan alla städer och områden i de två provinserna.

Särskilda förhållanden

Top
Avstånden i British Columbia är stora. Det innebär att man får räkna med långa transportsträckor. Passa på när du ta sig genom Rocky Mountains området, det är björnland! Flera människor blir varje år dödade eller kommer till skada, på grund av att de ignorerar säkerhetsföreskrifter och varningsskyltar.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.