Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Venezuelan Andes

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Los Andes

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Då det är utomhusaktiviteter som dominerar i Anderna, är det bäst att komma under den torra perioden från december till april. Det är också en kortare torrperiod från mitten av juni till mitten av juli. I augusti och september regnar det väldigt mycket, och turer ut i området är inte något värt.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 i Anderna.

Kultur och underhållning

I universitetsstaden Merida råder god stämning, och flera ställen har livemusik på kvällarna.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett stort utbud av hotell i städerna. Ett tält är i stort sett oumbärligt, och har man inte ett med, kan man köpa eller hyra ett i de byar som erbjuder guidade turer ut i området. Beställ hotell i Venezuelan Andes här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxi är en bra transportform när man ska ut till de platser som vandringsturerna startar från. Precis som i resten av landet är det inte speciellt dyrt.

Övrig transport

Buss är den bästa transportformen runt i området. Har man tillräckligt med tid, är det dock en stor upplevelse att göra längre resor till fots. Mountainbikes har också blivit en alltmer populär transportform.

Särskilda förhållanden

Top
Höjdsjuka kan förekomma i den tunna luften. Symptomena är yrsel, illamående och huvudvärk. Ta det lugnt, så vänjer sig kroppen till de nya förhållandena. Var bra förberedd om du rör dig ut i området utan en guide. Vädret skiftar snabbt, och utrustningen ska altid vara i ordning.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.