Resguide till Vientiane

Fakta

Top
Lokalt namn
Vientiane
Invånare
555.100 (1997)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 17.00 i Vientiane. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 18.00 i Vientiane.

Bästa restid

Top
Den bästa tidpunkten för att besöka Vientiane är mellan november och februari, då det sällan regnar, och luften är kyligare än under den heta sommaren.

Kultur och underhållning

Top
Under november månad hålls en festival som varar i en vecka. Det heter That Luang Festival, och här har man chansen att uppleva en massa musik, fyrverkerier och fackeltåg. I mitten av april är det Lao Nyår, och hela landet håller fest och firar. I maj är det Bun Bang Fai, där det också är en massa musik och dans, och man sänder bamburaketer till himlen för att be om regn.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns en del bra och komfortabla hotell och härbärgen i Vientiane. Utöver det finns det vandrarhem/hostels i staden, som är billigare. Det är i allmänhet dyrare att övernatta i Vientiane än i andra delar av landet. Beställ hotell i Vientiane här

Lokal transport

Top

Taxi

De flesta av stadens taxier kör efter en bestämd rutt. Ofta kan man ändå hyra en taxi för en hel dag.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.