Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Washington D.C.

Sevärdheter

Federal Bureau of Investigation (FBIs huvudbyggnad) (Washington D.C.)
FBI's huvudkvarter är uppkallat efter J. Edgar Hoover, och byggnaden är en av de mest populära turistattraktionerna i Washington DC. Här kan man gå på rundvandring i kriminallboratorier där man bland annat kan se hur DNA-test går till. Rundturen avslutas med en live-demonstration av ett maskingevär.
Kongressens bibliotek (Washington D.C.)
Kongressens bibliotek har cirka 100 miljoner verk. Det rör sig bland annat om 26 miljoner böcker och 36 miljoner manuskript, kort och fotografier. Det ärr det största biblioteket i världen. Utöver den imponerande samlingen har biblioteket sit säte i otroligt vackra byggnader, där det då och då hålls koncerter och visas film.
Vita Huset (Washington D.C.)
Siden 1800 har samtliga presidenter bott i Vita Huset, den mest berömda adressen i landet. Huset har överlevt såväl engelsmännens försöka att bränna ned byggnaden 1814 som åtskilliga presidenter -och inte minst presidetfruar- som försökt att förändra hela bygget och dess inredning. Huset är öppet dagligen för rundvisningar där man kan få se åtta rum i den imponerande bygganden.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.