Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Wellington

Fakta

Top
Lokalt namn
Wellington
Invånare
334.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 22.00 i Wellington. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 24.00 i Wellington.(De har sommartid, när vi har vintertid.).

Bästa restid

Top
Wellington kan besökas året om. De varmaste månaderna är från november till april. Dessutom skall man vara uppmärksam på Wellingtons oberäkneliga blåsväder.

Kultur och underhållning

Top
I februari pågår Dragon Boat festivalen i Wellington. I mars är det International Festival of the Arts, som erbjuder sina gäster ett stort utbud utav teater, musik och opera. I april eller maj avhålls ASB Bank Laugh Festival, då komiker från hela världen kommer till staden för att uppträda. I juli pågår en två veckors film festival i staden.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns utmärkta övernattningsmöjligheter i Wellington. Allt från dyra hotell till billiga vandrarhem och guesthouses finns här, medan campingplatserna ligger lite utanför staden. Beställ hotell i Wellington här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i Wellington och de kör alla med taxameter.

Övrig transport

Det finns ett välfungerande bussystem i Wellington och bussarna täcker hela staden. Ytterligar finns det möjligheter för att hyra bil eller cykel.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.