Resguide till Zürich

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 425:- Från 3 665:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Invånare
360.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Zürich

Bästa restid

Top
Bästa tid att resa : Zürich är en vacker upplevelse både sommar och vinter, men det är en stor upplevelse att deltaga i stadens vårfest, som varje år avhålls tredje måndagen i april. Här bränns kläd-snögubbar upp och der gås i festliga upptåg. På sommaren kan man dessutom bada i Zürichsjön, medans en vintersemester i Zürichs omnejd naturligtvis är perfekt för skidsport.

Kultur och underhållning

Top
Zürich är berömd för sin teater (Schauspielhaus), sin opera (Opernhaus) och sin koncertsal (Tonhalle), och ett besök här kan helt säkert bjuda på en kulturell upplevelse av höj klass. Varje år avhålls tredje måndagen i april en stor vårfest (Sechseläuten), där hela staden är förändrad, medans det i mitten av september avhålls en stor skyttetävling, som traditionellt ochså attraherar åskådare från när och fjärran.

Övernattning / Hotell

Top
Zürich är rik på hotell av både lyxkvalité och till en lite mindre plånbok, och allmänt är komfort och service som det ska vara. Dessutom finns det ett par campingplatser i området. Beställ hotell i Zürich här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inget problem att få tag på en taxi i Zürich. Allmänt är dricks inkluderad i den samlade notan, men man ser gärna att extra bra service belönas med ett mindre belopp.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.