Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Alaska

Guider » USA » Alaska

Fakta

Top
Lokalt namn
Alaska
Invånare
550.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden att besöka Alaska, om man vill undgå alltför låga temeraturer, är från juni till augusti. Man kan också besöka Alaska under vintern då det finns möjligheter för att åka skidor eller köra hundsläde, men man ska vara förberedd på att det då bliver mycket kallt.

Reselitteratur

Alaska Adventure Guide to the Inside Passage & Coastal Alaska Adventuring in Alaska

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00. i Sverige är den 02.00. i Alaska.

Kultur och underhållning

I mars månad hålls Iditarod Trail Sled Dog Race, i juni är det Gold Rush Days, och i juli Moose Dropping Festival och Fairbanks Summer Arts Festival. I oktober är Alaska Day Festival och i november Alaska Bald Eagle Festival.

Övernattning / Hotell

Top
Övernattningsmöjligheterna i Alaska är goda. Det finns riktigt många B&B, men också en del hotell, motell och vandrarhem. Det är en god idé att boka ett rum innan man ankommer till Alaska, i synnerhet under sommarperiodden. Beställ hotell i Alaska här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxibilar kör i alla städer i Alaska. De kan lätt vinkas ned från gatan och de flesta kör med taxameter.

Övrig transport

Bussar och tåg kör mellan de flesta större städerna. Det är också möjligt att flyga mellan enstaka områden och det kan också gå fint att resa med båt längs kusten.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.