Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Algarvekusten

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 1 293:- Från 1 262:- -
Charter (flyg+hotell) Från 2 328:- Från 4 875:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Costa Verde

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Algarvekusten är fantastiskt året om. Det är ett av de mest solsäkra ställena i Europa och oavsett om du besöker Algarvekusten om sommaren eller vintern kommer du att bli solbränd. Särskilt våren är en bra tid, eftersom solen ännu inte blivit för stark.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 11.00 på Algarvekusten.

Kultur och underhållning

Stränderna är den bästa underhållningen vid Algarvekusten. Här kan man roa sig med alla former av vattensporter. Längs kusten finns många golfbanor. Dessutom finns det många ridhus som hyr ut hästar till turister.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns väldigt många hotell utefter Algarvekusten. Även om det är många stora och dyra hotellkedjor i området kan man lätt finna något billigare i form av pensionat eller gästhus. Se också efter de nya lägenhetshotellen. Här får man sin egen lägenhet samtidigt som man kan njuta av hotellservice. Se efter ett A. Beställ hotell i Algarvekusten här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi vid Algarvekusten. I några av mindre städerna måste man avtala ett pris med chauffören innan resan startar. I övrigt används taxameter.

Övrig transport

Det är lättast att ta buss på Algarvekusten. Det finns många bussbolag och priserna är billiga. Det finns tågförbindelser mellan de större städerna.

Särskilda förhållanden

Top
Är man sportintresserad är Algarvekusten rätt plats att besöka. Det finns många olika sportgrenar att praktisera. Särskilt är golf populärt och vanligt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.