Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Amazonas

Fakta

Top
Lokalt namn
Amazonas
Invånare
2.000.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Från januari till juni är minst en häftig regnskur om dagen normen, och det är inte helt lika varmt som resten av året; högst 30 grader. Från juli till december regnar det inte fullt lika mycket, men det är ofta ungefär 40 grader varmt. Vädret påverkar inte turerna genom djungeln särskilt mycket, men om det regnar mycket under regnperioden, kan floderna översvämmas och göra turerna omöjliga.

Reselitteratur

Amazon Up Close

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Danmark, är den 07.00 i Amazonas.

Kultur och underhållning

Det finns möjlighet för att arrangera ett besök i en indianby i Amazonas. Det är inte lätt, men om du kan hitta en guide med indianskt blod i ådrorna, kommer han med stor sannolikhet att vara villig till att ta med dig ut till en indianstam.

Övernattning / Hotell

Top
Det är en bra idé att investera i en hängmatta, när man kommer till Amazonas. Den kan användas både vid djungelutflykter och när man går ombord på en flodpråm. Om du har turen att komma till en indianby, är hängmattan även här oumbärlig. Annars finns det hotell i nästan alla städer i Amazonas och om du kommer till ett litet ställe, där det inte finns hotell, kommer du helt säkert att få hänga upp din hängmatta någonstans för några korvören. Beställ hotell i Amazonas här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns endast väldigt få flodtaxi. De flesta fiskare och andra båtägare kommer med stor sannolikhet att vara villiga till att ta med dig för en relativt billig slant.

Övrig transport

Vissa flodbåtar är avsedda för passagerare, men nästan alla fraktbåtar transporterar passagerare.

Särskilda förhållanden

Top
Amazonas är ett malariaområde. Fråga din läkare vilka malariatabletter du bör ha med dig och gör det i god tid innan avresan, eftersom vissa tabletter måste tas flera veckor innan man påbörjar sin resa.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.