Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Amazonas

Sevärdheter

Djungelutflykt (Amazonas)
Som turist är det svårt att röra sig i delstatens huvudstad Manaus, utan att få erbjudande om turer i djungeln, till höger och vänster. De många snygga och färgrika broschyrerna håller sällan allt de lovar. I stället, bör du upp till minsta detalj försäkra dig om vad turen innebär. Insistera även på att få träffa guiden innan du betalar. En endags utflykt är inte nog om du vill se djungeln, eftersom transporttiden blir allt för lång och man inte alls kommer långt nog in i djungeln, för att den skall kunna bli intressant. Fyra dagar är ett rekommenderat minimum för en tur. Det är inte billigt att besöka djungeln i Amazonas och du har ingen garanti för att du kommer att se de djur du vill se, men på en längre tur är det nästan säkert. Ett billigare sätt att se djungeln på är att hyra en guide från Associacao dos Canoeiros (kanotguidernas förening). Turerna är primitiva i förhållande till turarrangörernas, men många föredrar dem, eftersom de är mera autentiska.
Flodbåtstur (Amazonas)
Den oframkomliga terrängen i djungeln resulterar i att den effektivaste transportformen är via floderna. De fallfärdiga pråmarna, som går på det komplicerade nät utav floder, är det ända sättet att komma fram på för lokalbefolkningen, medan det för turisterna, som ligger utsträckta i sina hängmattor, medan pråmen stilla puttrar framåt genom djungeln, har blivit en attraktion i sig själv. Från båtarna kan man iakttar livet vid flodstränderna, medan man ändå är nära lokalbefolkningen. I båtresorna inkluderas vanligtvis mat och dryck i priset. Det dyraste sättet att göra turerna på, är att ta en turistbåt, medan det är långt billigare att gå ombord på en fraktbåt och slå upp sin hängmatta där. Om du går en runda på hamnen i Manaus, kommer du nog att hitta en båt, som kan ta med dig mot Colombia eller Peru.
Marknaden i Manaus (Manaus)
Den enorma marknaden med dens kraftiga järnkonstruktion är ett fantastiskt spännande och levande ställe att strosa runt på, medan man iakttar människor och det färggranna varuutbudet. Alla möjliga märkliga frukter och grönsaker, utrustning till djungelexpeditioner och annorlunda kryddor och örter finns att få tag på här. Marknaden är verkligen ett upplagt ställe att hitta en originell souvenir på.
Mindu nationalpark (Manaus)
Den lilla nationalparken består av en liten regnskog innanför Manaus stadsgräns. Parken husar blommor och djur och kan utforskas via ett finurligt stigsystem. Särskilt orkidéträdgården är verkligt vacker. Av och till finns det underhållning i parkens fina amfiteater.
Operahuset (Manaus)
Manaus stora operahus är själva symbolen på den rikedom, Amazonas upplevde, då gummifebern rasade. Det byggdes sent på 1800-talet och både de material som användes och de konstnärer som uppträdde, importerades från Europa. Tiden har satt sina spår på teatern, men den överdådiga stilen är fortfarande väldigt imponerande. Teatern husar fortfarande både baletter och operaföreställningar.

Område och stadsguider

Område: 
• Amazonas
• Pantanal
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.