Resguide till Baja California

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Baja California

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Man kan besöka Baja California hela året runt och njuta halvöns många möjligheter av vattensport. Men månaderna fra oktober till maj är de bästa klimatmässigt. Resten av året kan det bli mycket varmt och fuktigt i området. Men öns laguner, där man kan se valar, är tillgängliga alla årets månader, och dyk- och snorkelmöjligheterna står också öppna hela året runt.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 04.00 i södra Baja California När klockan är 12.00 i Sverige, är den 03.00 i norra Baja California

Kultur och underhållning

I Mexicali, La Paz och andra större städer är det ett utmärkt utbud av koncerter och teater. I området omkring Mexicali är där bra möjligheter för att vandra. Ved Cabo San Lucas och San Jose del Cabo, som är de största turistplatserna, kan man njuta nattlivet. De flesta stränderna kan dessutom bjuda på förträffliga möjligheter av vattensport.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns utmärkta övernattningsmöjligheter på Baja California. De större städerna och de viktigaste ferieplatser har massor av hoteller i alla prisklasser. Man kan också hyra gästhus flera ställen eller bo på en billig pension. Det kan också låta sig göra att campera. Beställ hotell i Baja California här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få en taxi i de större städerna och vid ferieställena på Baja California. Man kör sällan efter taxameter, så det är en bra idé att komma överens om prisen med chaufffören innan avresa.

Övrig transport

Bussnätet mellan städerna och semesterplatserna på Baja California är utmärkta. Dessutom förbinder bil- och passagerfärjor Baja California med det mexicanska fastland. Där kör också små minibussar, som man ofta använder som en slags kollektiv taxi. De kallas till eksempel combis, collectivos eller peseros, och är ofta tämmligen uttjänta, men billiga. Det finns också inrikesflygplatser på Baja California.

Särskilda förhållanden

Top
På den yttersta spetsen av halvön söder om la Paz, kan man ha tur och se sälar.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.