Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Balatonsjön

Fakta

Top
Lokalt namn
Balaton

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Balatonsjön är härligast under våren och sommaren, då man kan bada och segla på sjön. Men stället är även värt att besöka under resten av året. För även om sjön är frusen under vintern, kan man fortfarande betrakta det vackra landskapet. Det kan dock bli väldigt kallt under vintern.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 hos Balatonsjön.

Kultur och underhållning

Ett besök i Balatonfuered vid Balatonsjön är alltid underhållande. Orten är känt för sina varma läkande källor. Och om man är kulturintresserad, kan man besöka Székesfehérvár, som ligger mellan sjön och Budapest. Här är rådhuset en byggnad i barock stil från det sjuttonde århundradet, samtidigt kan m an se Zichy Palatset och Ruinträdgårdarna, som är en sorts friluftsmuseum.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor med hotell utmed Balatonsjöns södra del, och de finns i alla prisklasser, men de stora hotellkedjorna dominerar. Utmed den nordliga delen finns det inte så mycket turism, och därför är hotellen också färre. Men man kan alltid hitta något. Beställ hotell i Balatonsjön här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi hos Balatonsjön. På de stora turistorterna använder man taxameter, men annars bör man avtala en pris med chauffören.

Övrig transport

Det finns bra bussförbindelser från Balatonsjön till resten av Ungern. Det går även tåg till bergigare trakter, och ett särskilt tåg kör en vacker linje runt Balatonsjön. Leta efter MÁV tågen.

Särskilda förhållanden

Top
Öster om Balatonfuered ligger Badacsony-regionen, där det finns några vackra vandringsled. Området är även känt för sin vinproduktion.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.