Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Birmingham

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 145:- Från 1 035:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Birmingham
Invånare
994,000
Tidszon
England har GMT (Greenwich Mean Time). På våren flyttas klockorna en timme fram till sommartid och på hösten en timme tillbaks till vintertid. Detta betyder att när klockan är 12.00 (på dan) GMT är den: 4.00 (på natten) i LA, 14.00 i Cape Town och 22.00 i Sydney.

Bästa restid

Top
Vädret i England varierar väldigt mycket under årets lopp. Vintern kan vara mycket kall och våt (- 4 till 9 grader i genomsnitt). Juni och juli är dom bästa månaderna att åka eftersom det då brukar vara varmare och torrare (vanligtvis mellan 12 och 21 grader), fast engelskt väder är aldrig särskilt förutsägbart. Södra kusten har vanligtvis det bästa vädret - det brukar vara mildare - medans norra delen har kallare förhållanden. Trots detta är temperaturskillnaden mellan norr och söder aldrig mer än några få grader.

Kultur och underhållning

Top
Birmingham har bland det bästa nattlivet i England. Här finns en aktiv scen för bögar och lesbiska och musik för alla smaker. Om man hellre vill ta det lungt eller i stället beskåda dansandet, finns Birmingham Royal Ballet eller en av dom många barerna, pubbarna eller restaurangerna som staden kan erbjuda. "What´s on"-guiden för Birmingham och Midlands innehåller mera information, och den finns på dom flesta attraktionerna.Readers and Writers Festival, från maj till november, hålls årligen. Jazz Festival hålls under dom två första veckorna i juli. Film och Television Festival hålls årligen i november.

Övernattning / Hotell

Top
Som det gäller för dom flesta stora städerna i England, så ochså här - ju längre man är från centrum, dess billigare blir det att övernatta. Hotell och B&B´s är det vanligaste att välja i Birmingham och NEC Turistbyrån erbjuder helgpaket till sänkt pris. För ytterligare information kan dom kontaktas på 0121 780 4321. Beställ hotell i Birmingham här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxis finns överallt. För att boka, ring Toa Taxis på 0121 427 8888.

Övrig transport

Det finns lokala bussar i stan, och huvud-bussbolaget är West Midland Travel. Vissa biljetter ger möjlighet att åka med både lokala bussar, tåg och metron. För ytterligare information, ring Centro Hotline på 0121 200 2700
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.