Amerikanska Jungfruöarna – så lätt tar du dig dit

Jessica Heinonen

Amerikanska Jungfruöarna, eller US Virgin Islands som de heter på engelska, är ett ganska okänt resmål för oss svenskar. Men nu finns det möjlighet för att ändra på det – från och med denna vintersäsong har dessa paradisöar blivit lättare att besöka då det går direktflyg från Köpenhamn till den största ön St. Croix.

Precis som den karibiska ön St. Barths en gång var svensk koloni så hörde Amerikanska Jungfruöarna till Danmark under en tidsperiod och kan därför vara ett intressant resmål ur en historisk och skandinavisk synvinkel. Danskarna kallar fortfarande ögruppen för Danska Västindien.

Läs också: 4 favoriter i Karibien
Läs också: Kryssning i Karibien – var, när, hur…

amerikanska jungfruöarnaÖgruppen var en del av Danmark under ca 100 år och det var först i samband med första världskriget som öarna såldes till USA och fick sitt nuvarande namn. Det finns därför en mängd olika skandinaviska referenser, speciellt på ön St. Croix där de två största städerna har danskklingande namn som Frederiksted och Christansted.

Ögruppen består av tre större öar: St. Croix, St. Thomas och St. John och de ligger öster om Puerto Rico i det glittrande Karibiska havet. Det är en ögrupp med både variation i landskap, natur och kultur och det finns något för alla slags resenärer oberoende vad du föredrar på en solsemester.

St. Croix är den största av öarna. Här kan du bland annat besöka romdestillerier och lära dig hur rom tillverkas, lära dig mer om öns fascinerande historia på något av museerna, uppleva hur sockerrör tidigare var hårdvaluta på öarna och framförallt – slappna av med en rompunch i skuggan eller i solstolen.

Nedan finns priser på flygbiljetter till St. Croix inom de kommande 6 månaderna som våra användare har hittat de senaste 48 timmarna.

 

Inga flygförslag eller passar förslaget inte dig? Hitta billiga flygbiljetter till Amerikanska Jungfruöarna här.

jungfruöarnaÖn St. Thomas bjuder också på en hel del historia som man bland annat kan ta del av på Blackbeard Castle nära huvudorten Charlotte Amalie. Men det finns också över 40 stycken vita stränder, den ena finare än den andra. Den stora utmaningen är att besöka så många som möjligt och att hitta sin egen favorit!

Två tredjedelar av ön St. John består av nationalpark och det betyder att naturen automatiskt är i fokus här. Det finns färre hotell, ingen flygplats och inga stora hamnar för kryssningsfartyg. Ekoturismen frodas på ön och snorkling och vandring är de största aktiviteterna. Åk hit om du vill uppleva en oupptäckt del av Karibien som turisterna ännu inte har intagit.

Besök en, två eller alla tre av de största Amerikanska Jungfruöarna. Oberoende vilket val du gör så kommer du att uppleva en del av världen som du aldrig kommer att glömma och du är garanterad en äkta karibisk stämning.

Toppbild (c) istockphoto / Christian Wheatley
St. Cruz på St. John (c) istockphoto / Sean Pavone
Strand på St. Thomas (c) istockphoto / guvendemirLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.