Ett leende barn i en orange flytväst simmar bredvid två delfiner i en pool.

Familjesemester i USA – Orlando är den ultimata platsen

Mette Vaabengaard
Få platser i världen gör så mycket för att locka till sig barnfamiljer som Orlando i Florida. Staden, som befolkningsmässigt är en aning mindre än Malmö, har över 100 nöjesparker som i jämförelse får Gröna Lund att likna en omkringresande cirkus.

Bara Disney World omfattar fyra nöjesparker och två vattenland. Därtill kommer Universal Orlando med den nya Wizarding World of Harry Potter, SeaWorld och Gatorland samt Kennedy Space Center. Det är nästan omöjligt att hinna med allt på 14 dagar.

Två glada barn åker på en karusell.

Om du vill ha en konfliktfri familjesemester i Orlando och USA, så är det en riktigt bra idé för både familjefriden och plånboken att på förhand bestämma vissa saker. Till exempel begränsa antalet nöjesparker som ska besökas och med att ge barnen ett dagligt belopp som de själva kan använda på godis och souvenirer. Det förebygger att det blir ett ramaskri varje gång de se en ny Långben-nyckelring.

Här hittar du ett eller flera exempel på flygbiljetter till Orlando som har hittats i Travelmarkets flygsökmotor de senaste 48 timmarna.

(Klicka på erbjudandet för att komma till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Sök själv efter flygbiljetter till Orlando i vår flygsökmotor här.

På besök hos världens mest berömda gnagare

Det kostar runt 25 dollar att åka taxi från den ena änden av Disney World till den andra och priset säger något om avståndet. Man kommer snabbt upp i 10-12 km gång på en dag och det kräver bra med benkraft, både hos vuxna och barn.

Folk som åker en berg-och-dalbana med gröna säten och håller upp händerna i luften.Disney Animal Kingdom är en safaripark, var man på en halvtimme kan uppleva precis så många frigående vilda djur som på en två veckors resa i Kenya. Safariupplevelsen är mycket naturtrogen och man kan vara säker på att djuren inte beter sig allt för djuriskt då osynliga stängsel håller lejonen från gasellerna och alla djur utfodras regelbundet.

Hollywood Studios ger dig känslan av att vara i världens största filmstad. Epcot är ett experimentarium med fokus på teknologi och vetenskap. Och slutligen Magic Kingdom med ett kolossalt utbud av shower, parader, rutschbanor, snurrande tekoppar och spöktåg.

Harry Potter och andra förtrollande världar

Universal Orlando består av flera nöjesparker och är ett bra val för din familjesemester i USA.

Där finns Universal Studio var besökarna kan gå omkring bland filmkulisser och låta sig angripas av vithajen från filmen Hajen eller möta karaktärer och specialeffekter från andra filmer.

En person rör vid huvudet på en delfin som ligger i vatten nära en kant, tillsammans med flera andra delfiner.Där finns också Islands of Adventure var man kan göra sju olika upptäcktsresor, till bland annat Jurassic Park och The Wizarding World of Harry Potter. Även Wet’n’Wild-vattenlandet finns där med några av världens vildaste vattenrutschbanor.

Vattenbaserade nöjen

SeaWorld är en blandning av tivoli och akvarium med många populära liveshower som underhåller med sjölejon, valar och hajar. SeaWorld har också ett Aquatica-vattenland till dem som vill dra på sig badkläderna.

Det finns även Discovery Cove med regnskog, vattenfall och badstränder med delfiner och korallrev, som inbjuder till snorkling och närkontakt med tropiska fiskar.

Hos Gatorland hittar man barnzoo, fåglar och ormar, men fokus ligger förstås på de 150 alligatorerna och 95 krokodilerna. Här kan verklighetens Crocodile Dundees ses.

Små astronauter och rymdforskare

Ett vitt rymdfarkost med texten UNITED STATES och en amerikansk flagga, med en blå himmel i bakgrunden.

Nära Orlando ligger Kennedy Space Center som cokså fungerar som besökscenter. Vill man utforska rymden, möta en riktig austronaut och känna hur det är att bli skjuten ut i rymden i en rymdraket, då är detta det rätta stället

Här finns det också en helt vanlig lekplats och en fantastiskt omkringliggande naturområde. I naturområdet finns orörda stränder med möjlighet för att se krokodiler som latar sig i solen, spännande fågelarter samt vildsvin och havssköldpaddor

Det är kanske en mycket uppskattad kontrast från de färggranna tecknade figurerna och stora mängder plast.

Om familjesemester i Orlando – visste du att:

En stad med upplysta byggnader och en sjö i förgrunden, omgiven av palmträd på natten.

Orlando var en gång en liten okänd stad men det ändrade sig markant efter att Walt Disney World öppnade år 1971.

Orlandos officiella smeknamn är “The City Beautiful” (Den vackra staden) och är också känd som “O-Town”.

Orlando har så många attraktioner att man har räknat ut att det skulle ta i genomsnitt 67 dagar för varje besökare att se dem alla.

Dessutom ligger världens största Hard Rock Café ligger i Orlando och bara flygplatsen i Las Vegas har fler inrikespassagerare än Orlando och bland utländska turister är Orlando numera på femte plats bland alla amerikanska städer.

Sök efter flygbiljetter till Orlando här.
Hitta hyrbil i Orlando här

Foton:
Toppfoto © istockphoto / AlexanderNovikov
Disneyworld © istockphoto / Yobro10
Universal Studios © istockphoto / Haxortech
Seaworld(c) istockphoto © Rpsycho
Kennedy Space Centre(c) istockphoto © Spanic
Orlando stad © istockphoto / David Sucsy

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.