Solig dag i en stadspark med människor som kopplar av på gräset och en stadssilhuett i bakgrunden.

Flyg billigt till New York – Bo billigt och hitta gratis aktiviteter

Kenneth Karl Nielsen
Priset på flygbiljetter till New York är lägre än någonsin tidigare. Travelmarkets senaste priskontroll visar att man kan spara upp till nästan 20 procent i förhållande till fjolårets priser.

Flyg billigt till New YorkNew York är en stadig favorit när det gäller storstadssemestrar. Tak vare billiga flygbiljetter så åker fler och fler svenskar över Atlanten för att beskåda Frihetsgudinnan, Empire State Building, Soho, Broadway, China Town och alla de andra stora sevärdheterna.

Det är inte bara svenskar som väljer att åka på storstadssemester till New York – över 11 miljoner turister från hela världen besöker staden varje år. Även om det har resulterat i att hotellpriserna i staden är relativt höga, så finns ändå goda möjligheter att finna billig övernattning.

Billiga flygbiljetter

Var fjärde vecka följer Travelmarket prisutvecklingen på flygbiljetter och publicerar den i Svenskt flygprisindex. Priserna till Sveriges mest populära resmål i Europa och resten av världen under specifika veckor kontrolleras systematiskt.

I senaste utgåvan av Svenskt flygprisindex kunde vi se att priset på en flygbiljett från Köpenhamn till New York i vecka 43 var lite över 19 % lägre än i samma resvecka förra året. Från Stockholm till New York är prisfallet nästan 15 %, och från Göteborg ca 14 %. Du kan själv söka aktuella priser i vår flygsökmotor.

New York behöver inte kosta skjortan

Storstadssemester i New York

New York är som sagt ett otroligt populärt resmål för resenärer från hela världen, och officiell statistik visar att genomsnittspriset för en övernattning i New York låg på över 300 dollar under 2013.

Det behöver dock inte bli så dyrt. Om du använder Travelmarkets hotellsökmotor kan du nästan alltid hitta mycket billigare övernattning.

Det kan du också finna på webbplatsen AirBNB, där du kan hyra lägenheter eller rum hos privatpersoner i New York. Om du bor i egen lägenhet på din storstadssemester kan du själv handla och laga mat, och på så sätt också spara mycket pengar.

Gratis sevärdheter

New York

När det gäller sevärdheter så kan man tänka på att många av de berömda attraktionerna inte kostar något. Det är exempelvis gratis att promenera i Central Park eller på Times Square.

Du kommer in gratis på många av de mindre museerna i New York, och några av de stora museerna erbjuder gratis inträde på bestämda tider. Klicka här för att se en guide till gratis museer i New York.

Ha en riktig härlig resa till New York!

Foton:
Soluppgång i New York © istockphoto / inigofotografia
New York by night © istockphoto / chrisp0
Times Square © istockphoto / jejim

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.