Res oftare på det här sättet

Res oftare på det här sättet

Travelmarket

Skulle det inte vara härligt om du hade pengar till alla resor som du ville åka på? Tänk om du kunde resa runt i vår spännande värld utan stopp. Det är inte något som vi kan lova dig, men här får du några smarta spartips som hjälper dig före, under och efter resan.

Smarta tips för att spara till resan

Det är få av oss som har så mycket pengar så att vi alltid kan betala för resorna som vi vill ut på direkt när vi ser dem. Därför måste vi spara till resorna och det är smart att börja spara så tidigt som möjligt – kanske redan när du kommer hem från din senaste resa.

En annan smart idé är att upprätta ett särskilt sparkonto i banken som är avsett för semesterpengar. På så sätt kan du se hur kapitalet växer för varje månad?. Skapa en automatisk överföring som månatligen flyttar pengar till kontot så du inte glömmer att överföra dem.

Även i vardagen finns det mycket pengar att spara. Lägg till exempel alla pengar från flaskpanten i semesterkassan, ta cykeln eller promenera istället för att ta bussen och lägg alla mynt i en burk till semestern. Du kan även dra ner på cafébesök och lyxaktiviteter.

Om du någon gång blir sugen på att spendera pengar på lyxsaker, kan det vara smart om du har lagt en lapp i plånboken med texten ”Kom ihåg semestern” eller ett foto av nästa resmål. Då tänker du dig kanske för en extra gång innan du köper något onödigt.

Om du är student kan det vara en bra idé att jobba extra. Det är lättare att motivera sig till att jobba lite mer när du vet att pengarna kommer att gå till den där fantastiska reseupplevelsen som väntar. Hitta ditt nya extrajobb, deltidsjobb eller börja jobba hemifrån med StudentJob.se.

Spara pengar på flygbiljetter och charterresor

Att hitta de billigaste flygbiljetterna inför semestern kan vara som att försöka hitta en väg genom djungeln. Men lyckligtvis kan vi hjälpa dig här på Travelmarket. I vår sökmaskin för flygbiljetter, kan du jämföra priserna från hundratals resebyråer och flygbolag. Dessutom ger vi även en prisgaranti på flygbiljetterna.

I vår blogg hittar du också en guide med 16 smarta tips som förenklar det för dig när du ska hitta de billigaste flygbiljetterna. I guiden kan du till exempel läsa om när det är bäst att beställa flygbiljetter, när det är smartast att resa och en mängd andra bra tips som kan förvandla dig till en flygbiljettsexpert.

På Travelmarket jämför vi även priser på charterresor och restresor.

Sökmaskinen ger dig en snabb överblick över de billigaste resorna på marknaden. I vår blogg hittar du mängder av artiklar som hjälper dig att hitta de billigaste charterresorna. Kom ihåg att kolla priset för All Inclusive när du söker efter charterresor eftersom du vanligtvis kan spara pengar på att välja en resa med allt inkluderat.

Spara pengar på övernattningen

Om du har bestämt dig för att arrangera resan själv, behöver du även hitta ett billigt och bra hotell eller någon annan slags inkvartering. Du får största möjliga urval – och därmed störst chans till att hitta lägsta pris – genom att söka på både hotell, vandrarhem, Airbnb och övriga övernattningsmöjligheter.

Många vandrarhem har trevliga enkel- och dubbelrum och så kallade lyxhostels poppar upp över hela världen. Genom AirBnb kan du även hyra rum hos privata uthyrare.

Väljer du – som de flesta gör – att bo på hotell, kan du läsa mer hos oss om hur du hittar billigaste hotell. Vi har skrivit den här guiden med 10 smarta tips på hur du sparar in pengar på hotellkostnaden.

Spara pengar under själva semestern

När du äntligen har kommit iväg på din semesterresa är humöret vanligtvis i topp och du kanske spenderar pengarna lite lättare. Givetvis ska du skämma bort dig själv på semestern, men du kan samtidigt spara pengar även här. Resultatet blir kanske att du kan ta en extra semester senare på året!

Frestelserna dyker upp redan på flygplatsen där det vimlar av bra erbjudanden på alkohol, parfym och godis. Köp endast något i de tullfria butikerna om du verkligen har användning för det – och se till att du är mätt innan du lämnar hemmet eftersom det är dyrt att äta på flygplatsens restauranger.

Det är också smart att äta lokal mat eftersom den vanligtvis är billigare. Köp mat i supermarknaderna lite då och då om du bor på vandrarhem och kan tillaga den själv.
När det kommer till sevärdheter, kan det finnas mycket pengar att spara även där. Många muséer har lågprisdagar eller billigare tidpunkter och lokala guider som inte kostar något. Ibland kan det vara fördelaktigt att köpa ett rabattkort.

Låna eventuellt pengar till resan

Men vad ska du göra om du redan har gjort allt för att spara in pengar fast ändå inte har råd till resan? Du kan t.ex. överväga att låna pengar. Det billigaste sättet är vanligtvis att låna pengar av din egen bank. Om det inte är en möjlighet, finns de många tjänster som jämför kostnaderna för andra slags lån. Du kan exempelvis jämföra snabblån med Fair-laan.se eller se vilka möjligheter du har till att hitta snabblån med Matchbanker.se.

Fotos:
Topbillede Getty Images © AlijaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.