Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Brasília

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 9 674:- Från 8 002:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Brasilia
Invånare
1.700.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 08.00 i Brasilia.

Bästa restid

Top
Brasilia kan besökas året runt.

Reselitteratur

Top
The Modernist City: An Anthropological Critique of Brasilia

Kultur och underhållning

Top
I och omkring Brasilia finns en del nyreligiösa sekter, som tror på, att platsen är utsedd till att föda en ny civilisation. Flera utav sekterna tillåter till och med gäster att delta i deras ritual. Templo da Boa Vontade (Den goda viljans tempel) råder bland annat över världens största råkristall. En åktur genom stadens mystiska och säregna arkitektur är också en oförglömlig men även en skrämmande upplevelse.

Övernattning / Hotell

Top
Som alla andra storstäder har Brasilia självklart sina 3, 4 och 5 stjärniga hotell. Billiga hotell är lite svårare att hitta, och de flesta utav de, ligger lite bortom allt annat. Det kan absolut löna sig att offra lite extra för att få bo i centrum. I de flesta andra brasilianska städer, stiger priserna på helgerna, men alla flyr från Brasilia så snart det blir fredag. Därför kan man ofta förhandla sig fram till ett betydligt lägre prisläge, om man kommer till Brasilia till helgen. Beställ hotell i Brasília här

Lokal transport

Top

Taxi

I allmänhet är det dyrt att ta taxi i Brasilia. Men eftersom staden absolut inte ägnar sig åt att gå i, kan det av och till bli nödvändigt.

Övrig transport

Det går regelbundna bussar till de platser, som är värda ett besök. Busstrafiken fungerar bra. Det kan vara svårt för besökande att orientera sig, eftersom de flesta adresser anges som nummer och bokstäver efterföljda av en bestämd stadssektor. Orientera dig hemifrån, det spar man mycket tid på.

Särskilda förhållanden

Top
Brasilia ägnar sig inte åt en klassisk storstadssemester, som man känner till det från t ex Rio, Paris och London med shopping, museer och en massa andra turister. Däremot är den ett helt enastående exempel på, att en stad planerades helt innan den byggdes. Arkitekturen som man ser den i Brasilia, går ej att hitta någon annan stans, och för den otraditionella och nyfikna turisten, är ett besök i Brasilia med garanti en stor upplevelse.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.