Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Brighton

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 145:- Från 1 035:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Bästa restid

Top
Vädret i England varierar väldigt mycket under årets lopp. Vintern kan vara mycket kall och våt (- 4 till 9 grader i genomsnitt). Juni och juli är dom bästa månaderna att åka eftersom det då brukar vara varmare och torrare (vanligtvis mellan 12 och 21 grader), fast engelskt väder är aldrig särskilt förutsägbart. Södra kusten har vanligtvis det bästa vädret - det brukar vara mildare - medans norra delen har kallare förhållanden. Trots detta är temperaturskillnaden mellan norr och söder aldrig mer än några få grader.

Kultur och underhållning

Top
Brighton har den största konstfestivalen utanför Edinburgh. Festivalen hålls årligen i maj, och då blir staden full av konst, med mängder av utställningar, uppträdanden och shower både inomhus och utomhus. Ytterligare information: Ring 0906 711 2255, eller besök The Dome Box Office, Church Street i Brighton eller ta en titt på den officiella webbsidan på www.brighton-festival.org.uk. Essential Music Festival Höjdpunkten på Brightons musikevenemang är the Essential Music Festival, som brukar ligga ungefär mitt i maj. "Dance Day" hålls på lördagen på ett stort antal klubbar och hit kommer alla topp-DJs. Gay Pride Hålls i slutet på juli. Det börjar med en parad genom Brighton, och följs av en jättefest i Preston Park. Kultur och underhållning: Brighton erbjuder ett brett spektrum av interessanta restauranger, arkader och attraktioner med havsutsikt. Här finns ochså hundratals pubbar, klubbar och barer och dom flesta har öppet till ungefär 2.00 på natten - några ända till klockan 5.00. Eftersom här finns massor att taga del i, höra och se, har man aldrig tråkigt i staden.

Övernattning / Hotell

Top
Överallt i Kemp town-distriktet, centrum och Regency Square finns det mängder av B&Bs, pensionat och hotell, som varierar i både pris och kvalité. Många boendeställen har inspekterats av engelska turistrådet och rankats i överensstämmelse med dettas regler. Det finns 12 campingplatser i och runt Brighton, och detta är det billigaste övernattningsalternativet. Kom ihåg att det kommer mycket folk under högsäsongen, så det rekommenderas att boka i god tid för att undvika besvikelse. Den lokala turistbyrån hjälper gärna till att hitta boende, men även dom kan ha svårt att lyckas under högsäsongen. Beställ hotell i Brighton här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxis finns överallt, men om du har svårt att få tag på en, finns det en taxistation på huvud-järnvägsstationen. För taxibokning ring då: Brighton and Hove Radio Cabs på 01273 204060.

Övrig transport

Det finns bussar i stan, men ett utav dom bästa sätten att utforska staden är till fots eller på cykel. Cyklar kan hyras hos Sunrise Cycles, tel; 01237 748881.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.