Resguide till Budapest

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 427:- Från 273:- Från 268:-
Charter (flyg+hotell) Från 1 445:- Från 875:- Från 1 175:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Budapest
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Budapest.

Bästa restid

Top
Man kan resa till Budapest året runt, men det kan bli kallt under vinter. Våren är rätt tid om man vill ha vackert väder och uppleva vårfestivalen i Budapest. Den firas under två veckor i mars. I februari hålls det en filmfestival, var nya ungerska filmer har premiär.

Reselitteratur

Top
Budapest and the best of Hungary

Kultur och underhållning

Top
Den största festen i Budapest är Vårfestivalen, som vänder upp och ned på staden, med musik, utställningar och andra kulturella begivenheter. Detta sker under två veckor i mars. Eller också kan man uppleva filmfestivalen i februari, och det hålls ytterligare festivaler i juni och juli, då det presenteras gammaldags musik och dans. I september hålls det ytterligare en oöverträffad jazzfestival.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett otal hotell i alla prisklasser i Budapest. Allt från femstjärniga hotell till billiga hostels. Beställ hotell i Budapest här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få taxi i Budapest, och använder chauffören taxameter är det även billigt. Se annars till att avtala priset.

Övrig transport

Det finns ett väl utbyggt bus transportnät i Budapest. Man kan åka med lokaltågen, och det finns även tunnelbana. Spårvagnarna kör också i största delen av staden.

Särskilda förhållanden

Top
Prova att besöka Esceri flea marknaden söder om Budapest. Det är den största och roligaste i Östeuropa, och man kan i stort sett köpa allt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK