Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Budapest

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 045:- Från 755:- Från 3 435:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Budapest
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Budapest.

Bästa restid

Top
Man kan resa till Budapest året runt, men det kan bli kallt under vinter. Våren är rätt tid om man vill ha vackert väder och uppleva vårfestivalen i Budapest. Den firas under två veckor i mars. I februari hålls det en filmfestival, var nya ungerska filmer har premiär.

Reselitteratur

Top
Budapest and the best of Hungary

Kultur och underhållning

Top
Den största festen i Budapest är Vårfestivalen, som vänder upp och ned på staden, med musik, utställningar och andra kulturella begivenheter. Detta sker under två veckor i mars. Eller också kan man uppleva filmfestivalen i februari, och det hålls ytterligare festivaler i juni och juli, då det presenteras gammaldags musik och dans. I september hålls det ytterligare en oöverträffad jazzfestival.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett otal hotell i alla prisklasser i Budapest. Allt från femstjärniga hotell till billiga hostels. Beställ hotell i Budapest här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få taxi i Budapest, och använder chauffören taxameter är det även billigt. Se annars till att avtala priset.

Övrig transport

Det finns ett väl utbyggt bus transportnät i Budapest. Man kan åka med lokaltågen, och det finns även tunnelbana. Spårvagnarna kör också i största delen av staden.

Särskilda förhållanden

Top
Prova att besöka Esceri flea marknaden söder om Budapest. Det är den största och roligaste i Östeuropa, och man kan i stort sett köpa allt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.