Resguide till Casablanca

Fakta

Top
Lokalt namn
Ed Dar el Beida
Invånare
2.500.000
Tidszon
När klockan är 14.00 i Sverige, är den endast 12.00 i Casablanca.

Bästa restid

Top
Det är bäst att besöka Casablanca på våren och hösten. Värmen kan vara stygg på sommaren, speciellt för att staden är stor och ibland . Det finns dock möjlighet för att svalka sig, då staden är granne till Atlanten.

Kultur och underhållning

Top
Hassan IIs moské är en av Casablancas huvudattraktioner. Annars kan man här, som andra platser i Marokko, gå på marknader, till exempel det stora Marche Central. Det finns ochså festivaler i Casablanca året runt.

Övernattning / Hotell

Top
Övernattningsmöjligheter finns det många av i Casablanca. Både vid dom stora huvudgatorna och boulevarder, som stort sett är dominerade av dom större hotellkedjorna, samt i dom mindre och mera sparsamma gränderna i den gamla stadsdelen, finns det möjlighet att få tag på en säng. Beställ hotell i Casablanca här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxis är lätta att få tag på i Casablanca. Titta efter petits taxis, som kan ha med sig tre personer åt gången. Det är en bra idé att göra upp ett pris med chauffören innan turen.

Övrig transport

Der finns massor av stadsbussar i Casablanca. Staden har ochså en stor tågstation, varifrån det finns forbindelse til stora och mellanstora städer i resten av landet.

Särskilda förhållanden

Top
Inga platser som i Casablanca är kontrasten mellan rik och fattig så stor. Så snart man går bort ifrån dom imponerande huvudgatorna och boulevarderna och går ner i dom mindre och mörkare gatorna dyker den ekstrema fattigdommen upp.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.