Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Cederträden i Bcharré

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 3 546:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Bcharré och Arz Ar-rab

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Sommaren är den bästa tidspunkten. Medan det är kokhett vid kusten, är det en behaglig värme i bergen. Därför har de mera välhavande libaneserna sommarhus i bergen. Om vintern ligger snön i drivor, och det är inte möjligt att ta sig hela vägen till Bekaa dalen. Folk lockas hit på grund av skidmöjligheterna. Vår och höst är också bra tidspunkter, även om det regnar med jämna mellanrum.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Då klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 i Bcharré.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett par hotell i Bcharré, som borde täcka alla behov. Vid cederskogen finns inga hotell. Men, i anslutning till det närbeliggande vintersportsområdet finns hotell, som även har öppet om sommaren. Beställ hotell i Cederträden i Bcharré här

Lokal transport

Top

Taxi

Inga offentliga transportmedel kör till cederskogen. Man kan ta taxi från Bcharré.

Övrig transport

Man kan ta minibuss eller dela en taxi till Tripoli.

Särskilda förhållanden

Top
Om sommaren, är det en fantastiskt vacker tur hele vägen - delvis öde bergsvägar -från Tripoli till Baalbek på den andra sidan av bergen. Tyvärr finns inga offentliga transportmedel hele vägen. Det är dyrt att ta taxi, men man kan försöka lifta.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.