Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Centrala Costa Rica

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Costa Rica Central

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är vanligtvis ett härligt milt klimat i det centrala Costa Rica. Man bör dock vara medveten om att Costa Rica har en regnperiod från slutet av april till slutet av december. Det går ändå bra att besöka landet under denna period. Speciellt det centrala Costa Rica är mycket vackert och grönt i just denna period.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 04.00 i centrale Costa Rica.

Kultur och underhållning

Är man en naturmänniska finns det massor av begivenheter när man reser i den centrala delen av Costa Rica. Nationalparkerna ger en fantastiska underhållning och vill man vara mer kulturell kan man åka till San José och gå på stadens många museum eller på den fantastiska Nationalteatern.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns goda övernattningsmöjligheter i den centrala delen av Costa Rica. I en stor stad som San José hittar man allt ifrån små pensionat till stora lyxhotell. I de små städerna där utbudet är mindre kan man ofta in ackordera sig hos privata familjer. Beställ hotell i Centrala Costa Rica här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi i den centrala delen av Costa Rica. Det vimlar av taxibilar i San José och andra stora städer och det är dessutom billigt att åka.

Övrig transport

Det finns bra bussförbindelser mellan alla stora och mellanstora städer i centrala Costa Rica. Bussystemet kan vara kaotiskt och obekvämt, men i gengäld är det billigt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.