Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Cheju do

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Cheju-do

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Ön kan besökas året runt på grund av dess milda klimat, men de mest optimala tidspunkterna är vår och höst. Vintern kan bli väldigt kall och med mycket snö, medan sommaren är väldigt varm och med hög luftfuktighet.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Danmark (sommartid), är den 19.00 på Cheju-do ön. När klockan är 12.00 i Danmark (vintertid), är den 20.00 på Cheju-do ön.

Kultur och underhållning

En av de viktigaste festivalerna, som firas i hela landet, är the Harvest Moon Festival, som äger rum i september. I september kan man kan man också få del av koreansk kultur på the National Folk Arts Festival, och i oktober pågår öns kulturella festival.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna och turistområdena på ön finns det bra övernattningsmöjligheter. Där hittar man hotell, krogar och vandrarhem. Ön är också full av campingplatser, som generellt har bra bekvämligheter. Beställ hotell i Cheju do här

Lokal transport

Top

Taxi

I städerna kör det taxibilar. De kan enkelt stoppas på gatan, men man kan också beställa dem. Det kostar dock som regel extra.

Övrig transport

Det går båtar mellan ön och fastlandet.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.