Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Costa Ricas Karibiska Kust

- Välj ort -

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är ett härligt varmt klimat vid den Karibiska kusten. Skulle det bli för varmt kan man alltid svalka sig i vattnet. Man bör vara medveten om att det är regnperiod från slutet av april till slutet av december, men det går ändå bra att besöka landet. Då är landskapet grönare och vackrare.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 04.00 vid den Karibiska kusten.

Kultur och underhållning

Det är riktigt bra förhållanden för surfare på Puerto Viejo vid den Karibiska kusten. Här kan man också få se på reggae konserter. Även vid Manzanillo som ligger söderut och vid Playa Bonita kan surfare få riktiga superupplevelser. Tycker man om att fiska får man inte missa Rio Parsimina där det finns perfekta fiskemöjligheter.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett otal övernattningsmöjligheter längs den Karibiska kusten. Man kan bland annat campa på stränderna eller sova i en av de många "cabinas" väldigt billigt. Det går även att hyra strand- eller djungel hyddor på många ställen. Vill man hellre bo på lyxhotell finns även denna möjlighet, men det finns inte ett obegränsat antal. Beställ hotell i Costa Ricas Karibiska Kust här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi I de flesta städerna vid Karibiska kusten. I de riktigt små städerna kan det dock vara ganska svårt.

Övrig transport

Från Puerto Limón finns det förbindelse till de största städerna I Costa Rica. Lokala bussar trafikerar hela kusten.

Särskilda förhållanden

Top
Puerto Viejo är surfstället för våghalsar. Här finns de största vågorna I Costa Rica och om man inte är rutinerad bör man inte kasta sig ut I vattnet med surfbräda här.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.