Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Costa Ricas Stillahavskust

- Välj ort -

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är ett fantastiskt klimat vid Stillahavskusten. Skulle man ändå tycka att det blir för varmt kan man alltid svalka sig i Stilla havet. Man bör dock vara uppmärksam på att det är regnperiod I Costa Rica från slutet av april till slutet av december. Det är inga problem att besöka landet under denna period och en fördel är att naturen är mycket grönare.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 04.00 vid Stillahavskusten.

Kultur och underhållning

Vattensport är den bästa underhållningen man kan få vid Stillahavskusten. Playa Cativo och Playa Zancudo har blivit utsedda till att vara de bästa stränderna i området av lokalbefolkningen. Tycker man om att surfa bör man åka till Payones. Törstar man istället efter kulturella upplevelser kan man besöka Cartago och gå på de etnografiska museet som gömmer på mer än 800 arkeologiska fynd.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av övernattningsmöjligheter längs med Stillahavskusten. Man kan till exempel campa på stränderna eller sova i en av de många "cabinas" mycket billigt. På flera ställen hyrs även strand- och djungelhyddor ut och vill man njuta av lyx i toppklassen finns det även några få lyxhotell. Beställ hotell i Costa Ricas Stillahavskust här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är ganska lätt att få tag på en taxi vid Stillahavskustens turistställen. Ger man sig istället ut i de öde områden som finns är det svårare. Det är ett billigt nöje att åka taxi.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.