Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Eger

Fakta

Top
Lokalt namn
Erlau
Invånare
75.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Eger.

Bästa restid

Top
Egers sevärdheter kommer till sin rätt under hela året, och staden är därför alltid intressant att besöka. Det kan dock bli mycket kallt och oframkomligt på vintern, och ganska varmt på sommaren. Därför är vår och höst bra årstider att besöka Eger på.

Kultur och underhållning

Top
Det händer inte så mycket i Eger om man söker fest och färger. Däremot kan staden visa upp överväldigande vacker barock arkitektur. Eger är perfekt att strosa i , eftersom man alltid stöter på någonting intressant efter varje gathörn, och eftersom stadskärnan är stängd för trafik.

Övernattning / Hotell

Top
Det är lätt att hitta hotell i Eger. Staden har både små privata pensionat,där man kan hyra rum, precis som det finns större hotell. Det finns även goda möjligheter för att campa i området runt Eger. Beställ hotell i Eger här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi i Eger, men då och då bör man diskutera priset med chaufförerna, som inte alltid är villiga att använda taxametern.

Övrig transport

Det finns lokal busstrafik i Eger och i området runt staden. Det finns även bussförbindelser mellan Eger och andra större städer i Ungern.

Särskilda förhållanden

Top
Lägg märke till att många ungrare besöker Eger. Staden betyder mycket för dem, eftersom det var här deras förfäder besökte turkarna och blev fria efter 170 års besättning.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.