Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till England

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 755:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 1 145:- Från 1 035:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
England
Invånare
49,089,100

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Englands väder varierar mycket under årets lopp. Vintern kan vara mycket kall och våt (- 4 till 9 grader i genomsnitt). Juni och juli är dom bästa månaderna att åka eftersom det då brukar vara varmare och torrare (vanligtvis mellan 12 och 21 grader), fast engelskt väder är aldrig särskilt förutsägbart. Södra kusten har vanligtvis det bästa vädret - det brukar vara mildare - medans norra delen har kallare förhållanden. Trots detta är temperaturskillnaden mellan norr och söder aldrig mer än några få grader.

Reselitteratur

Lonely Planets guide till England/London, Britain the Rough Guide, the Blue Guide to England.

Lokala förhållanden

Top

Övernattning / Hotell

Top
Över hela England finns det många fina platser att bo på, som passar praktiskt taget alla budgetar. Fastän övernattning sannolikt kan bli den dyraste delen av resan, måste det inte vara så, eftersom det finns billiga alternativ. Var uppmärksam på att det inte nödvändigtvis blir billigare at bo längre bort från städerna. Beställ hotell i England här

Lokal transport

Top

Särskilda förhållanden

Top
England är ett relativt säkert land, men som i dom flesta länder idag bör man alltid vara uppmärksam. I större städer är risken för gatukriminalitet alltid större, så gå inte omkring och vifta med värdesakerna. Skulle det i alla fall bli problem, ring då akuthjälpen på telefon 999. Tiggare kan ochså bli ett problem i stadsområden, och det rekommenderas därför att donationer inte ges till tiggarna själva, utan till dom stora välgörenhetsorganisationerna, som tex. Shelterline och the Big Issue (en tidning som kan köpas hos gatuförsäljare för £1).
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.