Simbassäng med solstolar framför en stadssiluett vid vattnet. Det är dagtid, och solsängarna är tomma.

Billiga flygbiljetter till Förenade arabemiraten

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Förenade arabemiraten

Från Stockholm

Från Köpenhamn

Från Göteborg

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 48 timmar och kan ha ändrats.

Billiga flygresor till Dubai

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
18. sep 6. nov
ARN
DXB
DXB
ARN
Swiss 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 3 957:- Välj
17. sep 1. okt
ARN
DXB
DXB
ARN
Swiss 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 3 990:- Välj
17. sep 2. okt
ARN
DXB
DXB
ARN
Swiss 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 3 996:- Välj
16. sep 1. okt
ARN
DXB
DXB
ARN
Swiss 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 3 998:- Välj
18. sep 2. okt
ARN
DXB
DXB
ARN
Swiss 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 4 009:- Välj

Billiga flygresor till Sharjah

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
29. apr 7. maj
ARN
SHJ
SHJ
ARN
Pegasus Airlines 1 stopp
Pegasus Airlines 1 stopp
Från kr. 3 694:- Välj
29. apr 9. maj
ARN
SHJ
SHJ
ARN
Pegasus Airlines 1 stopp
Pegasus Airlines 1 stopp
Från kr. 4 182:- Välj
Bedöm resmål (214 omdömen)
4.6

Tusen och en natt i Förenade Arabemiraten

Arabien är minst sagt ett äventyr, och Förenade Arabemiraten är som hämtat ur Tusen och en natt. Flyg iväg och glänta på dörrarna till en värld av överflöd.

Förenade Arabemiraten består av sju små emirat, som inbördes samarbetar och har skapat en förbundsstat. Emiraten ligger på den Arabiska halvön vid den sydligaste änden av Persiska viken. De billigaste flygbiljetterna till Förenade Arabemiraten finner du på Travelmarket.se.

Huvudstaden heter Abu Dhabi, och är också huvudstad i emiratet med samma namn. Det näst största emiratet är Dubai, och de andra mindre emiraten är Sharjah, Ras al-Khaimah, Fujairah, Umm al-Qaywayn och Ajman.

Mot sydost ligger Oman, och väster om landet ligger Saudiarabien. Förenade Arabemiraten har en stolt historia och en rik kultur, men samtidigt en modern nutid, som är trendsättande och nyskapande. Det finns således gott om anledningar till att många väljer att flyga hit på semester.

Kombinationen av det färgglada, väldoftande och betagande Arabien med sitt hypermoderna samhälle är ett storslaget äventyr som precis verkar ha börjat.

Om man vill ta sig runt med flyg i regionen, så kan det låta sig göras genom att man i Travelmarkets sökmotor väljer ”flera stopp” i stället för endast ”tur/retur”, som är standard.

Allt som glimrar är guld

Emiraten är ett shopping-paradis! Här finns några av världens renaste, största och bästa köpcentrum. Det beror naturligtvis på att de oljerika emiraten har pengar i överflöd, och man har investerat enorma belopp i framtidens shoppingcenter, där du finner allt från arabiska smycken, konst, guld och silver, till kläder och skor, designvaror och tusen andra ting.

De internationella kedjorna finns överallt i köpcentrumen, och här finner du varor från all världens kända designhus.

Värmebölja

Det är inte många regndagar om året i Emiraten, så om man längtar efter sol, så kan en flygbiljett hit närmast beskrivas som en garanti för solsken.

Emiraten får färskvatten genom att avsalta havsvatten, så att parker och semesteranläggningar alltid är gröna och frodiga. När vi har vinter – ungefär från oktober till mitten av mars – är Emiraten behagliga med en temperatur på ca 27 grader. Från mars till oktober däremot, går temperaturen bara uppåt, och hettan kan bli påtryckande för oss nordbor som inte är så vana.

Stränderna i Emiraten är rena och vackra, och så långt ögat når kan man se vita sandstränder vid det klarblå, varma havet. I princip alla former av vattensport du kan tänka dig finns här, och speciellt snorkling och dykning lockar många att doppa huvudet under vattenytan.

Safari i öknen

De flesta platser bjuder på goda möjligheter för att ge sig ut på ökensafari, och det är en oförglömlig upplevelse för de flesta.På grund av värmen börjar en typisk safaritur sent på eftermiddagen, och man är normalt tillbaka på hotellet först sent på kvällen. Som gäst på safari kan man uppleva känslan av att ”flyga” över sanddynerna, rida kameler, se magdansöser och äta en äkta arabisk buffé.

Dubai

Dubai har på några få år gått från sömnig ökenstat till ett modernt land med en av världens snabbast växande städer, Dubai Stad.

I staden bor strax över två miljoner människor från fler än 200 olika länder, och det är således en av världens mest kosmopolitiska städer. Flyg från och till hela världen landar och lyfter i en konstant ström, och det går att hitta flygbiljetter till Dubai från i stort sett alla världens flygplatser av rang.

Dubai är en eftertraktad destination för resenärer som vill uppleva den ultimata lyxen. Här är man vän av världsrekord, och man slår gärna rekord genom storslagna konstruktioner. Ett bra exempel är världens högsta skyskrapa, Burj Khalifa, i Dubai. Det sträcker sig 828 meter upp mot Dubais molnfria himmel.

Det absolut mest luxuösa hotellet på hela vårt klot ligger också i Dubai. Hotellet Burj al-Arab går här under beteckningen ”världens enda sjustjärniga hotell”.

Även om temperaturen också den är rekordhög, har det inte stoppat Dubai från att tänka på vintersport. I storcentret Mall of the Emirates ligger världens tredje största inomhusbacke, som använder 6 000 ton snö och har en längd på 400 meter. Skidor, pjäxor, snowboards, overaller och övrig utrustning finns redo, så att besökarna bara kan kasta sig ut i vinterlandet. I Dubai Mall, som för övrigt är världens största shoppingcenter, kan skridskoprinsar och prinsessor göra piruetter på inomhusrinken Dubai Ice Rink.

Dubai Mall är ett måste för shoppingglada gäster. Området bjuder på inte mindre än 1 200 butiker – tillräckligt för att tillfredsställa den mest kräsna shoppingturisten.

Abu Dhabi

Det till ytan största emiratet, Abu Dhabi, är ett modernt och närmast futuristiskt emirat, med sina många vackra byggnader. Precis som i Dubai har man här investerat enorma pengar i stadens infrastruktur.

Samtidigt är Abu Dhabi ett härligt semesterparadis med långa, vita sandstränder, som varje år lockar turister i tusental till emiratet. En flygbiljett till Abu Dhabi är speciellt attraktiv i november, då det är Formel 1, men även till januaris PGA-tour.

Det finns många sköna semesteranläggningar att välja mellan för turisterna, men ett ställe som Saadiyat Island Resort gör de flesta glada. Ön Saadiyat är en lågt belägen sandö, som förbinder staden med en bro.

På ön finns en golfbana, flera nya hotell och tio kilometer lång, vit sandstrand. I centrala Abu Dhabi kan man koppla av med en strandpromenad, se Sheik Zayeds moské eller besöka någon av de internationellt kända designhusens butiker. På marknaderna kan man också få många timmar att gå, för här finns guld, kryddor, keramik, mattor – ja, allt vad man som turist ofta förknippar med Arabiens dofter, färger och ljud.

Sharjah

Emiratet Sharjah är det tredje största och är granne med Dubai.Staden har ett gammalt centrum, vackra stränder och fina shoppingmöjligheter. Sharjah är ett turistmål på frammarsch, och det gör inte heller något att flygturen till Emiratet bara tar sex en halv timme.

Basaren har fler än 600 butiker, och med en flygbiljett hit får man uppleva det riktiga Arabien, men samtidigt har man ändå alla de moderna bekvämligheter man är van vid från Sverige. Många som reser till Sharjah väljer också att göra en utflykt till Dubai under sin vistelse.

Sharjah är en förhållandevis grön stad, vilket beror på Kahlid-lagunen, som ringlar sig genom staden, och här finns massor av träd och grönområden.

I motsats till de övriga emiraten serveras ingen alkohol i Sharjah, så om man vill ha vin till maten, får man alltså bege sig till Dubai, som har ett överflöd av restauranger, barer och klubbar.

Ras al-Khaimah

Det nordligaste av Emiraten, Ras al-Khaimah, är vackert beläget ut mot Persiska viken med sina långa, vita stränder.

De vackra palmerna, som stilla vajar i vinden, ger en välkomnad skugga när du ligger och kopplar av på stranden.

Vattnet har som alltid – hela året runt – en behaglig temperatur, men det är under vattenytan som de största upplevelserna väntar. Här finns skeppsvrak i mängder, varsamt blandat med vackra koraller som omges av fiskstim i regnbågens alla färger.

För de historiskt intresserede är den gamla moskén och det historiska museet väl värt att besöka. Den gamla fiskmarknaden och de fina möjligheterna till shopping går inte heller av för hackor, och ett besök i moderna butiker som Manar Mall kan också varmt rekommenderas.

Många resenärer använder möjligheten att bege sig på utflykt till Dubai, som i kontrast till Ras al-Khaimah har en uppsjö barer, diskotek och nattklubbar.

Billigaste resor hittades på Travelmarket för Förenade arabemiraten: Stockholm Arlanda till Dubai 26. maj till 3. juni från kr 3 291:-

Mest populära flygplatserna i Förenade arabemiraten

Populära resmål i Mellanöstern