Utomhuspool med solstolar framför en stadssilhuett med skyskrapor.

Resor till Förenade arabemiraten

Arabien är fascinerande, förförande och fult av främmande dofter, färger och upplevelser. En charterresa till Förenade Arabemiraten är ett riktigt äventyr för alla åldrar.

Billiga resor till Förenade arabemiraten

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Förenade arabemiraten

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Premier Inn Abu Dhabi Capital Centre
Premier Inn Abu Dhabi Capital Centre Dubbelrum Queen
Abu Dhabi 20. aug från Köpenhamn 7 nätter
8 095:- Välj
Mangrove by Bin Maijd Hotels & Resorts
Mangrove by Bin Maijd Hotels & Resorts Deluxerum
Ras Al Khaimah 20. aug från Köpenhamn 7 nätter
8 135:- Välj
Le Meridien Al Aqah Beach Resort
Le Meridien Al Aqah Beach Resort Deluxerum
Fujairah, Östkusten 20. aug från Köpenhamn 7 nätter
9 805:- Välj
Ajman Saray Hotel
Ajman Saray Hotel Deluxerum
Ajman 20. aug från Köpenhamn 7 nätter
9 835:- Välj
Rove Dubai Marina
Rove Dubai Marina Rover Room - Free Shuttle Bus To The Beach & Mall
Jumeirah Beach Dubai Airport 24. jun från Stockholm 7 nätter
12 145:- Välj
Bedöm resmål (69 omdömen)
4.5

1001 äventyr i Emiraten

Förenade Arabemiraten, eller gott och gott ”Emiraten”, är en federation av hela sju små emirat på arabiska halvöns kust ut mot Persiska viken. Storstaden Abu Dhabi är huvudstad i emiratet med samma namn, och fungerar också som nationens huvudstad. Abu Dhabi är också det största av emiraten, tätt efterföljt av Dubai. Därutöver består Emiraten av Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain och Sharjah.

Det är i Dubai som man finner det berömda, och för tillfället världens högsta skyskrapa; Burj Khalifa, som sträcker sig 828 meter upp mot skyn.

Världens kanske mest luxuösa hotell, Burj al-Arab, ligger också i staden, och har stolt tagit på sig epitetet ”planetens enda sjustjärniga hotell”.

Väster om landet ligger Saudiarabien och mot sydost Oman, som också har en liten enklav ut mot Persiska viken. Emiraten har en rik historia och kultur, men samtidigt en modern nutid som överraskar och fascinerar varje besökare.

En chartersemester till Förenade Arabemiraten är som att direkt träda in i ett modernt äventyr. Förenade Arabemiraten är å ena sidan ett mycket avancerat land med alla moderna bekvämligheter och modern infrastruktur – och samtidigt är det en del av ett doftande, färgglatt Arabien med uråldriga traditioner och kulturella inslag från civilisationens vagga.

Glitter och bling-bling

Emiraten är ett paradis för den som är intresserad av shopping. De stilfullt inredda, rena och mycket stora köpcentrumen är riktigt bra från ett europeiskt perspektiv, och de är moderna och ofta väldigt påkostade.

Förenade Arabemiraten är ett oljerike, och pengarna omsätts i landet i rasande fart. De används på allt från guld och diamanter till elektronik, kläder, skor och tusentals andra ting som kan köpas i de enorma köpcentrumen. Här finns också arabiska smycken, kryddor från hela världen, och konstföremål av olika slag. Världens största shoppingcenter, Dubai Mall, är ett naturligt utflyktsmål för shoppingglada turister. Här finns hela 1 200 butiker som garanterar att du aldrig får tråkigt …

Alla de stora internationella kedjorna som man känner igen från köpcentrum i väst och från flygplatser finner man som turist naturligtvis också i Förenade Arabemiraten.

Är man hungrig finns här också möjlighet till McDonald’s, KFC eller någon av de andra världsberömda snabbmatskedjorna, men många turister väljer att prova på de exotiska, lokala läckerheterna.

Alkohol finns tillgängligt på många barer och restauranger, samt naturligtvis på turisthotellen – ibland mot uppvisande av någon form av dokumentation som bevisar att man inte är muslim. Fråga gärna hos researrangören, som kan berätta mer om detta. Man kan också köpa alkohol tullfritt på flygplatsen för att ta med sig in i Emiraten. Detta gäller dock inte i Sharjah, där det råder alkoholförbud.

Sol och värme

Med bara några få regndagar om året är Emiraten ett givet val för en charterturist som letar efter värme, sol och härligt badvatten. Landet är i stort sett fritt från färskvatten, men genom avsaltning av havsvatten så har man lyckats bygga upp en enorm infrastruktur som förser parker och bostadsområden med friskt vatten och som förser landets grönområden med en ständig livlina.

Från slutet av oktober till mitten av mars är temperaturen behagligt varm och ligger från 27 grader och uppåt. I perioden mars till oktober däremot är värmen ofta outhärdlig, då temperaturen stiger explosivt och kan bli påfrestande för nordbor.

Strandlivet i Dubai, Abu Dhabi – och i Emiraten generellt, är en upplevelse i sig själv, och även den kräsne strandbesökaren får här se sina drömmar gå i uppfyllelse. Längs kusten breder de ut sig – de långa och glittrande vita sandstränderna, som står i vidunderlig kontrast till det azurblå havet och det klara vattnet. Även i städer som Dubai är det möjligt att hitta stillsamma områden på stranden, där man kan vara för sig själv och bara njuta av vågornas brus.

Snorkling och dykning är en garant för storslagna upplevelser, och något man absolut inte får missa på sin resa till Förenade Arabemiraten.

Öken, berg och skidåkning

Söder om storstäderna ligger stora ökenområden. Det är möjligt att ge sig iväg på ökensafari, och en chartertur till Emiraten blir en helt annan semester om man återvänder hem med dessa upplevelser i bagaget.

För det mesta börjar turerna sent på eftermiddagen och man återvänder normalt tillbaka till hotellet sent om kvällen. Upplevelsen av att ”flyga” över sanddynerna, rida en tur på kamel, äta en arabisk buffé och njuta en magdansös som utför sin fascinerande konstform är svårslagna upplevelser och väl värda varenda krona.

Under de senaste tio åren har det också blivit möjligt att åka skidor i Emiraten. Åk exempelvis till Ski Dubai i Dubai, som öppnade redan 2005. Skidbacken i storcentret Mall of the Emirates är faktiskt världens tredje största inomhusbacke, är 400 meter lång och använder inte mindre än 6 000 ton snö. Anläggningen står till tjänst med både skidor, snowboards, skiddräkter och pjäxor, så att besökaren kan koppla av och bara ge sig hän i backen. För skridskoentusiasten finns möjlighet att visa upp sina piruetter och andra iskalla färdigheter på skridskorinken i Dubai Mall.

Vanliga frågor om resor till Förenade arabemiraten

Från vilka flygplatser kan jag resa till Förenade arabemiraten?

Du kan resa till Förenade arabemiraten från följande flygplatser: Göteborg, Luleå (Kallax), Stockholm, Skellefteå, Umeå och Köpenhamn

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Forenede Arabiske Emirater | Charterreiser til De forente arabiske emirater

Billiga resor till Förenade arabemiraten

Charterbolag med charterresor till Förenade arabemiraten

  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
  • Billiga charterresor med TripX
  • Billiga charterresor med Ving