Charterresor  till Kos

Charterresor till Kos

Billiga resor till Kos

Billiga resor till Kos

Bedöm resmål (48 omdömen)
4.5

Åk på charter till Kos – upptäck dess pittoreska byar och vackra stränder!

På ön Kos finns massor av intressanta sevärdheter och Kos stad bjuder på ett pulserande nattliv. På Kos väntar också flera lugnare alternativ för en semester för familjer och par.

Dagens turister lockas hit av det enorma utbudet av tavernor och restauranger som serverar mycket god mat, dels fantastiska sandstränder som få andra öar kan konkurrera med, dels många intressanta historiska minnesmärken. Missa inte denna rika kulturskatt och dess inbjudande natur.

Kos och dess historiska sevärdheter

Kos har som sagt många historiska minnesmärken. Nästan alla sevärdheter ligger inom räckhåll i, eller strax utanför, Kos stad. Man behöver inte ens leta upp dem, det räcker med att gå en shoppingrunda i stan, monumenten finns överallt. I Kos stad finner du också de typiska grekiska gränderna, olika fisktavernor, loungebarer och stränder alldeles runt knuten. Många väljer dessutom att åka till Kos stad enbart för den fantastiskt goda matens skull.

Utanför Kos stad finns den största sevärdheten, som är det gamla tempelområdet Asklepion. Asklepion var tillägnat läkekonstens gud Asklepios, han som skänkte bot och tillfrisknande till dåtidens sjuklingar. Här finns ruiner av ett Asklepiontempel och andra mindre tempelruiner och pelare. De mest fantasieggande är pelarna vid det forna Apollontemplet. Från trapporna till den tredje terrassen har man en imponerande utsikt över Kos stad och bort mot Turkiet. Andra intressanta sevärdheter som man inte bör missa är fästningen Palio Pyli, Plaka forest och borgen i Antimachia.

Kos stoltserar med flera vackra stränder

Det finns ett stort antal fina sandstränder på Kos. De bästa ligger på norra och sydvästra delarna av ön. I och omkring Kos stad finns ett flertal stränder, som Agios Fokas, men de bästa hittar man utanför staden, som i turistorterna Tigaki, Marmari och Mastichari på norra kustremsan.

Åk på charter till Kos för en oförglömlig upplevelse!

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Kos | Charterreiser til Kos

Charterresor och billiga resor till Grekland

Charterbolag med charterresor till Kos

  • Billiga charterresor med Airtours
  • Billiga charterresor med Apollo
  • Billiga charterresor med TUI

Hitta resan till Kos här

Läs mer på vår blogg