Charterresor till Grekland

Charterresor till Grekland

Grekland - det perfekta resmålet som har något för alla!

Billiga resor till Grekland

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Grekland

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

 • Norrköping (Kungsängen)

Adelais Hotel
Adelais Hotel Standardrum
Chania, Kreta, Grekland 14. okt från Stockholm 7 nätter
3 295:- Välj
Dracos Hotel
Dracos Hotel Enrumslägenhet
Parga, Övriga Grekland, Grekland 25. sep från Köpenhamn 7 nätter
3 726:- Välj
Hotel Stamos
Hotel Stamos Superior dubbelrum
Kassandra, Halkidiki, Makedonien, Grekland 16. okt från Stockholm 7 nätter
3 824:- Välj
Manousos
Manousos Dubbelrum
Rhodos, Rhodos, Rhodos och Kos, Grekland 27. sep från Stockholm 7 nätter
3 998:- Välj
Nereides Alonissos
Nereides Alonissos Enrumslägenhet
Alonissos, Skiathos, Sporaderna, Grekland 30. sep från Stockholm 7 nätter
4 007:- Välj
Castle Suites
Castle Suites Tvårummare
Platanias, Kreta, Grekland 26. sep från Köpenhamn 7 nätter
4 008:- Välj
Hotel Anessis
Hotel Anessis Ekonomirum
Thessaloníki, Makedonien, Grekland 14. dec från Stockholm 7 nätter
4 015:- Välj
Happy Days Studios
Happy Days Studios Premium studio
Malia, Kreta, Grekland 11. nov från Köpenhamn 7 nätter
4 105:- Välj
9 Muses
9 Muses Tvårumslägenhet
Kreta, Kreta, Grekland 22. okt från Stockholm 7 nätter
4 165:- Välj
Albatros
Albatros Dubbelrum
Sivota, Övriga Grekland, Grekland 9. okt från Köpenhamn 7 nätter
4 258:- Välj
Blue Star Atlantica Caldera Village
Blue Star Atlantica Caldera Village Tvårummare
Agia Marina, Kreta, Grekland 26. sep från Köpenhamn 7 nätter
4 308:- Välj
Ariadni Palace
Ariadni Palace Studio
Hersonissos, Kreta, Grekland 19. okt från Köpenhamn 7 nätter
4 468:- Välj
Anna Hotel
Anna Hotel Standardrum
Halkidiki, Halkidiki, Makedonien, Grekland 20. okt från Köpenhamn 7 nätter
4 485:- Välj
Kokalas Resort
Kokalas Resort Enrumslägenhet
Ano Viánnos, Kreta, Grekland 30. sep från Köpenhamn 7 nätter
4 556:- Välj
Hotel Seabird
Hotel Seabird Dubbelrum
Korfu, Korfu, Grekland 18. okt från Göteborg 7 nätter
5 436:- Välj
Cretan Sun Hotel & Apartments
Cretan Sun Hotel & Apartments Studio
Platanes, Kreta, Grekland 10. okt från Göteborg 7 nätter
5 726:- Välj
Dioskouroi
Dioskouroi Studio
Karés, Kreta, Grekland 10. okt från Göteborg 7 nätter
5 764:- Välj
Futura Hotel
Futura Hotel Lägenhet (1 sovrum)
Maleme, Kreta, Grekland 10. okt från Göteborg 7 nätter
5 877:- Välj
Santa Maura
Santa Maura Enrumslägenhet
Lefkada, Lefkada, Grekland 25. sep från Norrköping (Kungsängen) 7 nätter
6 495:- Välj
Mrs Chryssana Beach
Mrs Chryssana Beach Dubbelrum
Kolimbari, Kreta, Grekland 6. okt från Norrköping (Kungsängen) 7 nätter
6 542:- Välj
Bedöm resmål (86 omdömen)
4.5

Ett av Europas absolut vackraste land

Grekland är ett av Europas absolut vackraste land, med en fantastisk kultur och historia som fängslar den mest erfarna resenären.

Med allt från sevärdheter som Akropolis till några av Europas bästa badstränder är Grekland det perfekta resevalet för alla åldrar, ungdomar såväl som barnfamiljer och pensionärer. Med sitt vackra fastland och ett av världens största öriken finns det alltid något nytt att se och besöka.

Upptäck Greklands vackra ö-värld

Det som gör Grekland så fantastiskt är dess ö-värld med en otalig mängd smultronställen runt om i den grekiska skärgården. Här ges möjligheter att flyga direkt till flertalet av öarna, de som inte har en egen flygplats har ofta båtförbindelser med andra öar som kan ta turisterna dit. Vill man ta det ytterligare en nivå så åker man färja mellan de olika öarna till de fantastiska upplevelserna.

Missa inte Greklands unika kulturskatter

Grekland har ett enastående och unikt kulturarv som sträcker sig enda från 3000 f Kr med den minoiska kulturen på Kreta fram till idag. Många av de tempel som idag finns välbevarade uppfördes under den klassiska perioden, 450- 400 f Kr.

Gör du ett besök i Greklands huvudstad Aten, får du inte missa det häpnadsväckande Akropolis, som räknas till en av Greklands främsta kulturskatter och har blivit något utav en symbol för det antika Grekland. Tempelbygget på Akropolis var sin samtids mest påkostade marmorbyggnation med en oerhört rik utsmyckning som sällan eller aldrig någonsin tidigare hade skådats under antiken.

I Grekland handlar också mycket av det kulturella arvet om musik. Musiken från Grekland har starka influenser av både asiatiska rytmer som västerländska. Oavsett var i landet du befinner dig så sjungs det alltid sånger överallt.

Sätt igång och planera dina charterresor till Grekland, för en oförglömlig semester!

Grekland har i alla tider lockat till sig turister som är på jakt efter sköna semesterupplevelser och vill upptäcka en intressant kultur och historia. Grekland har det mesta – och Egeiska havet är fullt av öar, som alla har sin speciella charm. Gemensamt för de grekiska öarna är dock det sköna klimatet och Medelhavets vackra, blå vatten.

Det brukar sägas att man inte har sett Grekland om man inte har sett Aten. Storstaden rymmer så enormt mycket av vårt kulturarv och bjuder samtidigt på en mängd upplevelser till den moderna turisten. En charterresa till Aten är därför inte bara ett besök på Akropolis och Parthenon – och de många museerna som berättar om vår historia – det är också kaféliv, härliga restauranger eller utomhusbiografer och mycket annat.

Aten är en modern storstad och men är samtidigt en urgammal stad med mycket historisk arkitektur bevarad, och denna unika kombination är uppskattad hos många. Aten har också ett intensivt och färgglatt nattliv, härliga öar vid kusten, och den speciella grekiska atmosfär som råder här finner man som turist inte på någon annan plats.

Grekland är dock så mycket mer än sina stora städer. De sköna grekiska öarna är en av anledningarna till att nästan 18 miljoner turister besöker landet varje år.

Kreta och 1 000 kilometer kust

Den stora grekiska ön Kreta har en inte mindre än 1 000 kilometer lång kustlinje. Här finns några av de mjukaste och vackraste sandstränderna i Medelhavet. Flera av dem hör till världens bästa stränder, och har varit med att göra Kreta till ett av Europas mest populära resmål. En charterresa till Kreta ger dig därmed goda odds för en härlig semester.

En chartersemester till Kreta, som också är Greklands största ö och den femte största i Medelhavet, innebär också en unik möjlighet till att upptäcka den Minoiska kulturen och civilisationen. De arkeologiska utgrävningarna vid Knossos, Phiastos och Grotys besöks av tusentals turister varje år.

Sköna Chania, som är Kretas huvudstad, är också väl värt ett besök. Staden har ett vackert hamnområde, där turister älskar att promenera. Chania har också en vacker gammal stadsdel med färgglada hus och en frodig grönska. Staden bjuder också på en traditionell marknad, flera gamla kyrkor och vackra torg, där du ofta finner fina möjligheter att njuta ett glas ouzo och lite vattenmelon, eller kanske ett glas vin eller en kall öl medan du betraktar det stillsamma folklivet.

Sköna Korfu fascinerar

Den grekiska ön Korfu har aldrig varit i stormakten Osmanska rikets händer, som resten av Grekland. Här var det istället venetianare, fransmän och engelsmän som satte sina fingeravtryck på kulturen, och det märks mycket tydligt.

Ön är dessutom ovanligt grön, vilket beror på alla olivträd och cypressträd som växer över hela Korfu. Den vackra grönskan varvas med färgglada blommor, och skapar det frodiga naturlandskap som är så unikt och typiskt för Korfu.

Det första charterresenärerna möter på Korfu är dock Kerkira, eftersom Korfus internationella flygplats ligger här.

Riddarnas ö – Rhodos

Den grekiska ön Rhodos är välkänd för de flesta svenska charterturister. Ön har ett skönt och behagligt klimat, då den ligger i Greklands soligaste område. Rhodos var en av de allra första charterdestinationerna i Grekland, och för många är Rhodos i det närmaste synonymt med charter.

Speciellt Rhodos historia är mycket närvarande på ön, och för de som är intresserade av tempelriddarnas tid så finns här riktigt mycket att upptäcka. Det var också här vid stadens hamn som den enorma statyn fanns – Kolossen av Rhodos. Ett charterflyg till Rhodos och en packad väska är således en bra början på en solsemester som innehåller mer än bara sol och bad.

Soliga Santorini

Den helt vidunderliga och mycket romantiska ön Santorini är som hämtat ur ett vykort. De blå och vita husen är för många svenskar själva sinnebilden för Grekland.

Vulkanön utgör en halvmåneformad lagun som är känd världen över. De vackra byarna Fira och Athinios sjuder av romantik, och här smälter de kallaste av hjärtan. Det är hit många par väljer att åka, vilket gör ön relativt lugn och stillsam i förhållande till många av grannöarna. Stränderna är tack vare vulkanön mycket annorlunda från övriga öar i området, och något man måste uppleva. Här finns både svart, gul och röd vulkansand – allt i skarp kontrast till det klarblå Medelhavet.

Öriket Grekland

Grekland är ett örike i ordets rätta bemärkelse, och det är svårt att namnge de bästa öarna när de är så många! Grekland är Zakynthos, Kos, Lesbos, Naxos och Mykonos, men också Samos, Kreta, Santorini, Skopelos och hundratals andra. Grekland blir man aldrig riktigt färdig med.

Det gäller naturligtvis också den goda grekiska maten, som också varierar stort inom landet och beroende på vilken ö man besöker, eller om man besöker fastlandet.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Grækenland | Charterreiser til Hellas

Vanliga frågor om resor till Grekland

Från vilka flygplatser kan jag resa till Grekland?

Du kan resa till Grekland från följande flygplatser: Borlänge, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Växjö Kronoberg, Luleå (Kallax), Malmö, Norrköping (Kungsängen), Stockholm, Sundsvall (Härnösand), Skellefteå, Umeå, Örebro och Köpenhamn

Charterresor och billiga resor till Grekland

Charterbolag med charterresor till Grekland

 • Billiga charterresor med Airtours
 • Billiga charterresor med Apollo
 • Billiga charterresor med Escapeaway
 • Billiga charterresor med FolkeFerie
 • Billiga charterresor med Mixx Travel
 • Billiga charterresor med Nazar
 • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
 • Billiga charterresor med Sunweb
 • Billiga charterresor med TripX
 • Billiga charterresor med TUI
 • Billiga charterresor med Turkietresor.se
 • Billiga charterresor med Ving

Hitta resan till Grekland här

Hitta inspiration till Grekland här

Läs mer på vår blogg