Charterresor  till Samos

Charterresor till Samos

Samos - ett av Greklands mest ultimata resmål!

Bedöm resmål
4,5
(66 omdömen)
Här finns en sådan mångfald att det inte spelar så stor roll vem man är, vad man vill uppleva eller hur gammal man är, Samos har något att erbjuda för alla.

Samos är en underbar ö för dig som vill ha sol, bad, vacker natur och underbara vandringsleder. Missa heller inte dess vattenfall, de intressanta historiska sevärdheterna, det goda vinet, och alla dess genuina byar. På ön råder ett lugn som är svårt att hitta på de mer kända turistöarna i Grekland.

Samos genuina byar och spännande städer

Samos bjuder på allt från exploaterade turistorter till byar som är helt opåverkade av turism. Åker du till Samos får du inte missa ett besök till supermysiga Kokkari eller någon av bergsbyarna. Den mysigaste bergsbyn är Manolates och vägen upp till byn går genom den fantastiska näktergalsdalen.

Inte nog med att Pythagorion står på Unescos världsarvslista, det är också en stad med en bra avvägning mellan turister och grekerna. Den är lagom stor och saknar stora hotellkomplex. Pythagorion erbjuder en härlig blandning mellan gammalt och nytt, antika minnesmärken och arkeologiska fynd. Samos stad är en mycket trevlig bekantskap med fantastiskt vackra hus och vindlade gränder med små affärer, ouzerior och kafenións. Här finns även ett sevärt arkeologiskt museum som man inte får missa. Charterresor till Samos har också många fina stränder, både sand- och klapperstensstränder. Även Votsalakia är en bra ort om man prioriterar närhet till stranden.

Intressanta sevärdheter i SamosHistoriskt sett är Samos mycket intressant. Här levde och verkade matematikern Pythagoras och tyrannen Polykrates. Från klostert Panagia tis Spiliani har man en bedårande utsikt över staden och Potokaki beach. Andra sevärdheter är Heras tempel utanför Ireon, samt det spännande vattenfallet ovanför Potami beach.

Samos är ön för dig som älskar att njuta av livets goda!

Charterbolag med charterresor till Samos

Billiga charterresor med Airtours
Billiga charterresor med Apollo
Billiga charterresor med TUI
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.