Sista minuten till Samos

Sista minuten till Samos

Billiga sista minuten resor till Samos

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.
Bedöm resmål (1 omdömen)
5

Samos – den perfekta sommarsemestern

Är du på jakt efter sista minuten resor till Samos, så har du valt ut en riktigt härlig grekisk ö med en fantastisk historia, skönt klimat, med mer än 300 soldagar om året, ett vackert landskap och mycket vänliga ö-bor.

Samos i siffror

Det var på Samos som den grekiska gudinnan Hera föddes, och det var också här som den berömda matematikern Pythagoras bodde. Det var också på Samos som Kleopatra och Marcus Antonius åkte på sina romantiska semestrar – det var helt enkelt deras favoritresmål.

Den fantastiska ö, Samos, ligger i Egeiska havet. Med sina 478 kvadratkilometer är den mindre än halva Öland, och från Samos är det bara några få kilometer till den turkiska kusten och det populära resmålet Kusadasi. Samos kustlinje sträcker sig 159 kilometer runt ön, och här bor ca 35 000 invånare.

Härliga stränder

Under större delen av den svenska sommaren är det möjligt att hitta billiga sista minuten resor till Samos, och många svenskar besöker Samos varje år. De kommer för att slappa vid de härliga stränderna, njuta det härliga landskapet och den avslappnade grekiska livsstilen.

Under vår sena svenska vår, om sommaren och under vår tidiga höst så skiner solen för det mesta på Samos, och temperaturen är behaglig och tillräckligt varm för att tillfredsställa oss solhungriga svenskar. Mitt på sommaren ligger temperaturen på Samos runt 30-35 grader, medan den på hösten och våren är något lägre.

Hyr en bil

När du besöker Samos kan det vara en god idé att hyra en bil. Det ger en unik frihet att i lugn och ro köra runt på ön och uppleva de olika sevärdheterna, samt stanna i mindre byar och uppleva en annan sida av ön, än den som du upplever i kustområdena.

Sevärdheter

Av Samos många sevärdheter kan nämnas spännande klippformationer, grottor, vattenfall, kloster, forntidsminnen, de vackra bergen – och självklart öns sköna stränder med sitt kristallklara vatten.

Det är inte konstigt att så många svenskar väljer att resa till Samos – kombinationen av strandliv, kulturhistorik, god mat och behagliga temperaturer är tämligen svårslagen.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Samos | Restplasser til Samos

Resebolag med sista minuten resor till Samos

  • Billiga sista minuten med Airtours
  • Billiga sista minuten med Apollo
  • Billiga sista minuten med Escapeaway
  • Billiga sista minuten med SOLFAKTOR
  • Billiga sista minuten med TUI
  • Billiga sista minuten med Ving

Hitta resan till Samos här

Läs mer på vår blogg