Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Gulfoss och Geysir

Sevärdheter

Geysir området (Gulfoss och Geysir)
Den varma källa som har gett namn till hela Geysir området är tyvärr på grund av hänsynslösa turisters vana att slänga stenar och liknande ner i källan nästan helt inaktiv. Ibland väcks Geysir på konstgjord väg med såppulver, och när så sker utspyr källan kaskader av kokande vatten i 20 till 30 minuter. En fantastisk syn.
Gullfoss vattenfallet (Gulfoss och Geysir)
- Gyllene vattenfallet Islands mest kända vattenfall Gullfoss, eller det gyllene vattenfallet som det också kallas, ligger ungefär 10 kilometer från Geysir-området och är med sina stora vattenmängder ett enastående exempel på naturens fantastiska krafter. Gullfoss brusar mer än 30 meter ner i en djup klyfta, och har man så tur att solen skiner kan man ofta se en vacker regnbåge forma sig över fallet.
Strokkur (Gulfoss och Geysir)
Drygt 10 mil från Geysirområdet ligger en av Islands mäktigaste geysrar, Strokkur. Strokkur är långt ifrån släckt och utspyr var tredje minut forsande strålar av kokhett vatten upp till 30 meter i luften. Detta varar bara ett par sekunder varje gång, men vilka sekunder det är.

Område och stadsguider

Område: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.