Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Hanoi

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 10 997:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Ha Noi
Invånare
1.400.000
Tidszon
Hele Vietnam ligger i samma tidszon.

Bästa restid

Top
Vädermässigt är det bäst att besöka Hanoi från april-juni och igen från september till december. Årets övriga månader präglas av fuktig värme och våldsamma regnskurar om sommaren (juli och augusti) samt av kylig och fuktig vinter (januari och februari). Men särskilt under höstmånaderna är Hanoi en charmerande stad.

Reselitteratur

Top
Lonely Planet Hanoi Staden är för övrigt beskriven i alla reseböcker om Vietnam

Kultur och underhållning

Top
När man avhåller vårfest under de första veckorna efter det kinesiska nyåret, Tet, råder det liv, rörelse och glada dagar i Hanoi och vietnameserna vimlar på gatorna och i gränderna. Thang Long, som är en berömd vattendockteater där vattenytan används som scen, hör också hemma i Hanoi och det är föreställningar varje kväll.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns hotell av alla kategorier i Hanoi. Några av de mysigaste och billigaste finner man i den gamla stadsdelen. Det finns också flera caféer i staden som har anvisningar till de goda och billiga hotellen. Generellt är det lite dyrare att övernatta i Hanoi än i resten av Vietnam. Beställ hotell i Hanoi här

Lokal transport

Top

Taxi

Det har så småningom etablerats ett par riktiga taxisällskap i Hanoi. Chaufförerna talar lite engelska men det är bara ganska få som kör med taxameter. Det vanligaste är fortfarande att man hyr en privat bil med chaufför med hotellets hjälp.

Övrig transport

Cyklar och scootrar kan hyras på många hotell och det är det friaste och samtidigt effektivaste sättet att ta sig fram på. Det går också stadsbussar i Hanoi men deras linjesystem är inte alltid så lätt att förstå sig på.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.