Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Hawaii

Guider » USA » Hawaii
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 12 174:- Från 19 746:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Hawaii
Invånare
1.160.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Hawaii kan med nöje besökas året runt, det regnar mest mellan december och mars, men inte så mycket att det besvärar. Vädret är i allmänhet varmt och soligt.

Reselitteratur

Hawaii The Big Island Revealed Fodors Hawaii 2000 Hawaii

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00. i Sverige, (sommartid), är den 00.00. på Hawaii. När klockan är 12.00. i Sverige, (vintertid), är den 23.00. på Hawaii.

Kultur och underhållning

På Hawaii hålls bland annat Hawaiian Ladies Open i februari (golfturnering). Hawaiian Airlines Oahu Oceanfest äger rum i maj, och Aloha Festivals i firas i olika områden i september och okrober.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många hotell på Hawaii, allt från dyra lyxhotell till hotell i mellanprisklasssen. Vidare finns också en del gästhus och stugor som hyrs ut till resande. På vissa ställen är det också möjligt att hyra en lägenhet i ett höghus. Det är en god idé att boka rum innan man ankommer till Hawaii. Beställ hotell i Hawaii här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i städerna och turistområdena på Hawaii. De kan lätt vinkas in från gatan och de flesta bilar har taxameter.

Övrig transport

På de större öarna kör det bussar mellan städerna. det är också möjligt att flyga eller ta båt mellan en del av öarna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.