Resguide till Ho Chi Minh City

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 9 650:- Från 8 021:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Ho Chi Minh City/Saigon
Invånare
5.000.000
Tidszon
Ho Chi Minh-staden ligger i samma tidszon som resten av landet.

Bästa restid

Top
Det är alltid varmt i Ho Chi Minh-staden och från december till april är det riktigt varmt. Från maj till oktober är det regntid. Det regnar oftast bara ett par timmar om dagen, men då är nederbörden till gengäld också häftig.

Reselitteratur

Top
Lonely Planet Ho Chi Minh City

Kultur och underhållning

Top
Traditionell vietnamesisk musik och dans finns det inte mycket av i Ho Chi Minh-staden. Däremot finns det ett välutvecklat nattliv med en massa diskotek, barer och nattklubbar. Under vår- och höstmånaderna råder det högsäsong på stadens teatrar där det uppförs både musikföreställningar och teater.

Övernattning / Hotell

Top
Det skjuter hela tiden upp nya hotell i Saigon och man kan finna allt från billiga hotell, som passar varje ryggsäcksresandes budget till stora femstjärniga lyxhotell. De billiga hotellen hittar man huvudsakligen i området omkring De Tham och Pham Ngu Lao. Beställ hotell i Ho Chi Minh City här

Lokal transport

Top

Taxi

Det råder en hård kamp om kunderna bland taxichaufförerna i Saigon, så det är inte ovanligt att se två taxibilar köra i kapp för att få kunden. Det är väldigt få taxi som har taxameter, så man skall avtala priset med chauffören innan färden tar sin början. Man kan också hyra privata bilar med chaufför i Saigon.

Övrig transport

Det finns stadsbussar vars linjenät kan vara svårt att genomskåda i Saigon. Också flera långtursbussar går från Saigon och mot norr. Cyclo En cyclo är en vietnamesisk cykeltaxi. Många av de stora hotellen har cycloerbjudanden även om det är förbjudet att framföra cyclo i några delar av staden. Det rekommenderas att man, efter mörkrets inbrott, bara utnyttjar hotellens cycloerbjudanden. Detta på grund av kriminaliteten.

Särskilda förhållanden

Top
Vill man åka cyclo efter mörkrets inbrott skall man alltid välja en som hör till det hotell man bor på.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.