Ett lyxigt poolområde med solstolar och parasoller under en klarblå himmel.

Resor till Jordanien

En charterresa till Jordanien är som ett äventyr och en dröm som går i uppfyllelse. Landet är ett enda stort överflöd av kulturella intryck.

Billiga resor till Jordanien

Från Stockholm

Bedöm resmål (72 omdömen)
4.5

Hitta ditt livs charterresa till Jordanien

Under loppet av ett år besöker omkring åtta miljoner turister Jordanien. Gästerna kommer till det förtrollande landet bland annat för att se de många historiska platser som är så otroligt vackra.

Jordanien är också landet som många charterturister väljer som destination, och ofta tack vare de många goda möjligheterna för hälsoresor.

På senare år har Jordanien också upplevt ett stigande antal eko- och naturturister, som uteslutande reser till Jordanien för att uppleva landets vackra naturområden.

Historiska Jordanien

Kungariket Jordanien är rikt på historiska platser. De flesta känner till Petra, som sedan 1985 har varit på UNESCO’s lista över världsarv. Petra är också ett av de nya sju underverken och utan tvivel den mest kända av turistattraktionerna i landet.

Petra ligger omkring tre timmars körtid från huvudstaden Amman. Turister som kommer till Petra gnuggar sig yrvaket i ögonen vid ankomsten. Djupt begraven i en ökenklyfta dyker vidundret upp – och det är belöningen för den en kilometer långa vandringen genom klyftan, där klippväggarna omsluter vandraren upp till 200 meters höjd.

På en stabil andraplats finner man den gamla staden Jerash, som har varit bebodd i minst 6 500 år. Staden blomstrade under Romarriket och är den bäst bevarade romerska provinsstaden i världen. I århundraden var området gömt under sanden, vilket har bevarat och beskyddat den storslagna staden.

Charterturister som reser till Jordanien kommer knappast att sakna historiska monument, städer eller borgar. I landet finner man också en lång rad efterlämningar från de modiga tempelriddarna som drog till Mellanöstern. I dag är landet lyckligtvis dock fredligt. Jordanien-floden är också en sevärdhet som många turister väljer att besöka.

På samma sätt är Wadi Rum eller Måndalen, som är utskuren ur sandstens- och granitklipporna en fröjd för ögat. Dalen ligger i södra Jordanien, och är den största ”Wadi” i Jordanien. Det är verkligen orörd natur när den är som bäst, och ett eldorado för naturälskaren.

Röda Havet och Döda havet

Naturligtvis lockar Röda havet tusentals turister från hela världen. Det klarblå vattnet ger fina möjligheter för dykning, där de färgglada fiskarna och korallerna bjuder på marina dykupplevelser i regnbågens alla färger.

En annan sevärdhet i Jordanien är det världsberömda Döda havet i västra Jordanien. Vattenytan ligger över 400 meter under havsytan, vilket gör det till världens lägst belägna hav, och vattnet är så salt att man som badgäst inte kan sjunka.

Turister besöker ofta Döda havet för de många spa- och hälsoanläggningarna som finns i området, och många resenärer väljer att boka en charterresa till Jordanien uteslutande för att besöka just en hälsoanläggning eller för att bada i Döda havet.

Klimatet i Jordanien är soligt men milt, och man svettas sällan, även om solen skiner upp till 13 timmar om dagen under sommarperioden. På vintern är det ofta runt 15 grader varmt, och sommartemperaturen ligger mellan 20 och 35 grader. Luften är mycket torr, så det är ingen tung eller tryckande värme.

Smaka på Jordanien

När man reser ut i världen som turist så tillhör en av de stora upplevelserna att smaka på resmålets kulinariska läckerheter. Mat säger mycket om en befolkning och dess kultur, och Jordanien är verkligen inget undantag. Det lokala köket i landet är en unik blandning av öst och väst.

En av de ingredienser som återkommer i många rätter är kikärtor. Till maten serveras smakrika bröd i olika arabiska varianter, något som man som turist i landet snabbt lär sig att uppskatta. I Jordanien får man också ofta en god dip till sin mat, och så är naturligtvis klassikern falafel en oumbärlig del i det jordanska köket. Smaka på Jordaniens kulinariska läckerheter på din charterresa – du kommer knappast att ångra dig!

Ut i landet

Jordanien är vackert beläget mellan öken och hav och mellan öst och väst, och det visar sig tydligt både i kulturen och i landskapet. Om man verkligen vill se landet, så skall man hyra en jeep och ge sig iväg ut på upptäcksfärd. Det finns också goda möjligheter för turister som vill prova på att se landet från hästryggen, klättra i bergen eller ge sig iväg på trekking.

Jordanien har allt vad nutidens turist kan tänkas önska, och samtidigt är Jordanien ett modernt land med stor respekt för gamla traditioner.

Vanliga frågor om resor till Jordanien

Från vilka flygplatser kan jag resa till Jordanien?

Du kan resa till Jordanien från Köpenhamn

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Jordan | Charterreiser til Jordan

Charterbolag med charterresor till Jordanien

  • Billiga charterresor med SOLFAKTOR