Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Kingston

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 12 487:- Från 14 316:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Kingston
Invånare
640.000 (2000)
Tidszon
När klockan är12.00 i Sverige (sommartid), är den 05.00 i Kingston. När klockan är 12.00 i SVerige (vintertid), är den 06.00 i Kingston.

Bästa restid

Top
Som resten av Jamaica finns det inte någon speciellt dålig tidpunkt att komma till Kingston på.

Kultur och underhållning

Top
Det finns återkommande festivaler och begivenheter i staden, bland annat Bob Marley´s Birthday Bash, som hyllar reggaens fader i februari, en årlig karneval, och den återkommande paraden på Självständighetsdagen. National Dance Theatre Company är berömt för deras mycket duktiga dansare, medan Jamaica Philharmonics står för den klassiska delen av underhållningen.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns hotell i alla prisklasser i Kingston, dock mest i den dyrare ändan. Till gengäld finns det möjlighet för både B&B och vandrarhem i staden, om det skulle locka mera. Beställ hotell i Kingston här

Lokal transport

Top

Taxi

Det rekommenderas att man beställer en taxi i förväg, t.ex på hotellet.

Övrig transport

Privata minibussbolag sköter om den lokala transporten. Det rekommenderas inte att använda offentlig transport efter mörkrets frambrott.

Särskilda förhållanden

Top
Kingston är inte en speciellt trygg stad att vara turist i. Det rekommenderas att ta vissa regler och undgå att röra sig ensam eller åka med offentliga transportmedel om natten. Pengar och värdesaker bör uppbevaras i ett pengabälte eller liknande, och det är dumt att vifta med dyra kameror.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.