Resguide till Kirkenes

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) - Från 5 255:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Kirkenes
Invånare
5000
Tidszon
När klockan är 12:00 i Sverige, är den 12:00 i Kirkenes

Bästa restid

Top
Om vintern ser man aldrig solen i Finnmarken, och därför kan det vara trevligare att besöka staden under sommaren aller våren. Midnattsolen är en helt särskild upplevelse, liksom Nordsken.

Kultur och underhållning

Top
Kirkenes är ingen särskilt livlig stad, men det är intressant och något helt specielt om man är naturälskare. Man kan nå eller uppleva Nordkapp, midnatssolen och ishavet ifrån Kirkenes, och åka till Finska eller Rysska gränsen eller till "Øvre Pasvik Nasjonalpark" som bjuder på björn, varg och fåglar.

Övernattning / Hotell

Top
Kirkenes är en liten stad, och därför kan man inte påstå att det finns massor av hotell. Men det finns flera kvalitetshotell i olika prisklasser. Dessutom har Kirkenes ett utmärkt vandrarhem. Om man vil uppleva naturen på närmare håll kan man väga sig ut och övernatta i tundran, eller "vidden". Beställ hotell i Kirkenes här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i Kirkenes, men man måste räkna med att behöva ringa och beställa en.

Övrig transport

Staden har en inrikesflygplats. Dessutom finns bussförbindelser til och från Kirkenes. Men under vintern lan man ju använda snöscooter!

Särskilda förhållanden

Top
Man kan åka över till Ryssland eller Finland från Kirkenes. Dock behöver man visum om man ska till Ryssland.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.