Resguide till Kristiansand

Fakta

Top
Lokalt namn
Kristiansand
Invånare
70.000
Tidszon
När klockan är 12:00 i Sverige, är den 12:00 i Kristiansand.

Bästa restid

Top
Man njuter nog mest av Kristianstad under våren och sommaren, eftersom man kan uppleva mera av sjölivet och öarna omkring staden, men det går även bra at resa dit året runt. Det vackra landskapet kan man ju även få glädje av under vintern. På sommaren arrangeras en stor musikfestival i Kristiansand: Quart Festivalen.

Kultur och underhållning

Top
Det finns flera bygnader som är värda att se i Kristiansand. Man kan besöka den Luteranska Katedralen från 1685 eller teatern. En af Kristiansands största sevärdheter är Dyreparken (Djurgården), som ocksä är en barnteater, en cirkus, en tropisk regnskog och har berg och dal bana. Vid Kongsgaard ligger et intressant folklore museum, och folklore kan man uppleva intensivt om man vil besöka staden på Norges nationaldag den 17. Maj. Då är det nämligen stor fest och livligt på gatorna...

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många fina hotell i Kristiansand, och nästan alla har hög kvalitetsstandard. Man kan också hyra rum eller övernatta i en stuga som man kan hyra i närheten av staden. Camping är också en möjlighet, även utanför campingplatser i den vackra naturen. Eller man kan hyra en "Rorbu", som är en liten stuga som används av fiskare under vintern. Beställ hotell i Kristiansand här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är enkelt att få fatt i taxi i Kristiansand: antigen hittar man dom på taxihållplatserna eller man kan ringa och beställa. Det är mest normalt att betaling sker efter taxameter.

Övrig transport

Kristiansand har tågförbindelser till resten av landet. Dessutom kan man komma med färja till många städer i Europa och även USA. Flygplatsen i Kjevik, nordost om staden, har inrikesflygningar till alla större städer i Norge.

Särskilda förhållanden

Top
Åk lite in i landet och upplev den fantastiska naturen. Här kan man också njuta av fina vandringsstigar osv.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.