Resguide till Kyoto

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 8 022:- Från 8 300:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Kyoto
Invånare
1.500.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 19.00 i Kyoto. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 20.00 i Kyoto.

Bästa restid

Top
På våren och hösten är det mycket vackert i och kring Kyoto. Staden är absolut värd att besöka i dessa månader. I gengäld är det svårt att hitta ett ställe att bo i dessa perioder. Det arrangeras ett otal av festivaler i Kyoto. Häribland Japans Gion Matsuri i juli, som är Japans mest firade festival. Under dessa festivaler och de japanska helgdagar är det mycket svårt att hitta ett ställe att bo. Dessutom ska man vara uppmärksam på de mycket varma sommarmånaderna.

Kultur och underhållning

Top
Med sina mer än 1500 buddhistiska tempel, 37 universiteter, 24 muséer och många kulturfestivaler markerar Kyoto sig som en absolut kulturell högborg. Kyotos teatrar, danscenter och restauranger är strålande. Prova det fascinerande kyo-ryoki köket.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett otal av övernattningsmöjligheter i Kyoto. Det finns hotell i olika prisklasser, liksom det finns en del hostels i staden. Beställ hotell i Kyoto här

Lokal transport

Top
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.