Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Lissabon

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 190:- Från 2 706:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Lisboa
Invånare
Cirka 600.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 11.00 i Lissabon.

Bästa restid

Top
Lissabon kan besökas året om. Med sitt milda klimat på vintern är staden behaglig att besöka, men också på sommaren är Lissabon lockande eftersom den ligger vid den svalkande Atlantkusten.

Kultur och underhållning

Top
I kvarteret Bairro Alto kan man dansa till tidig morgon. Det gör i vart fall portugiserna och det kan vara svårt att hänga med. Är man intresserad av mer stillasittande kulturella upplevelser är Teatro Nacional Dona Maria II ett ställe att rekommendera. Det mest våldsamma man kan uppleva är den imponerande tjurfäktningsarenan, som är en världens största, även om den bär namnet Campo Pequeno.

Övernattning / Hotell

Top
Lissabon har många hotell, pensionat och campingplatser. Det finns något för varje smak och plånbok. I Lissabon är ett av de nyaste erbjudandena en kombination av lägenhet och hotell. Här får man sitt egen lägenhet, men har samtidigt tillgång till hotellservice. Dessa ställen är markerade med ett A Beställ hotell i Lissabon här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxi är lätt att få tag på i Lissabon och taxameter används.

Övrig transport

Det finns många transportmedel i Lissabon. Tåg- och busstrafiken är väl utbyggd. Det finns också spårvagn och som enda stad i Portugal har Lissaon metro.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.