Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Liverpool

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 145:- Från 1 035:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Bästa restid

Top
Vädret i England varierar väldigt mycket under årets lopp. Vintern kan vara mycket kall och våt (- 4 till 9 grader i genomsnitt). Juni och juli är dom bästa månaderna att åka eftersom det då brukar vara varmare och torrare (vanligtvis mellan 12 och 21 grader), fast engelskt väder är aldrig särskilt förutsägbart. Södra kusten har vanligtvis det bästa vädret - det brukar vara mildare - medans norra delen har kallare förhållanden. Trots detta är temperaturskillnaden mellan norr och söder aldrig mer än några få grader. Atmosfären i Liverpool är den samma året runt. Det är inte lika många turister på vintern, och priserna är lägre utanför säsongen

Kultur och underhållning

Top
Det finns en mängd nattklubbar och barer i hela stan, men ochså cafén och restauranger, som ofta är stiliga och överraskande billiga. Det finns ochså en Chinatown nära centrum. Liverpool har en stor livemusik-scen, och många av evenemangen håller på en bra bit in på natten.Hope Street Arts Festivalen, Juni, hålls årligen. Massor att se och göra. African Arts and Music, Juni, hålls årligen i African Oye. The Summer Pops, Juli, "The Royal Philharmonic Orchestra" åker till "the King's Dock" för att spela klassisk musik. Mathew Street Festival, Juli, En gratis fest med lokala och nationala uppträdanden, som spelas Beatles bästa låtar.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns inte så många boendemöjligheter i centrala Liverpool - det är mest affärsinriktade 4-stjärniga hotell. Många budgethotell hittas längs Mount Pleasant och B&Bs och pensionat är vanliga i utkanterna. Beställ hotell i Liverpool här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns gott om taxis i centrum och många mini-taxibyråer. Kontakta Mersey Cabs på 0151 298 222.

Övrig transport

Vanliga bussar stiger man på på Queen's Square. All lokal offentlig transport koordineras av Mersey Transport. Kontakta dom på 0151 236 7272. Det går ochså att åka den kända färjan tvärs över Mersey - det kostar ungefär 90p.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.